· · Komentari: 0
PROROČICA

KONJSKI Nostradamus: Senatori su tražili savet od Lejdi, pogrešno je predvidela samo jednom

Ledi je bila čudesan konj, obdaren medijumskim moćima, a 1948. godine je pogodila ishod američkih izbora.

1617716432_girl-3551832_1280.jpg
Foto: Piksabej

Kada je 3. novembra 1948. godine, uoči predsedničkih izbora, "Čikago Dejli Tribjun" doneo senzacionalni naslov: " Đui pobeđuje Trumana", svi glasači, novinski pisci pa čak i Trumanove Demokrate, očekivali su da to bude istina, još i pre nego je glasanje konačno obavljeno.

Pročitajte još: Najveća komunistička TAJNA: Ko je ubio 4.000 Srba i 12 Nemaca i zašto je Mustafa Golubić viđen u Smederevu?

Uprkos tome što se posle tvrdilo da je došlo do "greške u štampanju", neko se sa takvim predviđanjem, ipak, nije slagao, i tvrdio je da će pobednik biti Hari Truman, što se i ostvarilo. Ovo predskazanje došlo je iz male štale u Ričmondu, u Virdžiniji, a zastupala ga je kobila po imenu Ledi, u to vreme već uveliko nazivana "čudesnom".

Senatori tražili savet
Ledina slava došla je do Kapitol Hila i novine su pisale: "Najmanje jedan senator, koji je imao aktivan glas u oblikovanju naše međunarodne politike, navodno je konsultovao Čudesnu Ledi pre nego što bi načinio neki svoj potez".

Ako je nekada rimski imperator Kaligula postavio konja za senatora, u to vreme je američki Senat imao svog nezvaničnog, četvoronožnog savetnika, i da njega nije bilo, ko zna kakve bi odluke vlada velike svetske sile donela? Možda bi istorija imala drugačiji tok?

Kobila Ledi je bila nezvanični savetnik američkog Senata

Ko je bila Ledi i kako je počela čitava priča o njenim ekstrasenzornim sposobnostima? Na svet je došla 9. februara 1924. godine, kao unuka čistokrvnog trkačkog konja. Ždrebe crne dlake i belih nogu privuklo je pažnju bračnog para Klaudije i Klarensa Fonda, držali su je odvojeno od drugih konja i bila je vezana za gazdaricu. Klaudija je primetila da nije potrebno da Ledi glasno pozove da joj priđe, dovoljno je bilo da to samo pomisli i ona dođe. Tada joj se rodila sumnja da mlada ždrebica poseduje neobjašnjive sposobnosti, telepatiju.

Pročitajte još: Kada grob bude nađen SVET ĆE PRESTATI DA POSTOJI: Kako je sahranjen najveći osvajač i kakve veze sa tim ima KAMILA

Znala je matematiku
Ledi je bila u stanju da bez greške njuškom gurne traženo slovo ili broj. Na postavljena pitanja je počela da speluje odgovore! Rešavala je matematičke zadatke, sabirala i oduzimala, delila i množila.

Klaudija je konstruisala veliku "pisaću mašinu", pa je Ledi nosom pritiskala određenu dirku, a na suprotnoj strani podizala se kartica sa odgovarajućim slovom ili brojkom. Ledi je 1927. iznenađujuće tačno pogodila da će čuveni bokser Džek Dempsej izgubiti od Džina Tanija. Jednom je bez greške označila svih 28 pobednika konjskih trka.

Ledij e predviđala rođenja dece, zemljotrese, cene...

Gomile radoznalaca stizale su sa svih strana i većina nije otišla razočarana. Kobila je predviđala pol bebe, kretanje cena poljoprivrednih proizvoda na tržištu, zemljotrese i prirodne katastrofe, otkrivala izvore nafte, tačno pogađala imena i podatke koji su od nje traženi, pa čak nalazila i izgubljene osobe.

Pročitajte još: Tito je znao, a vidovnjakinja najavila: ZLATNA VODA u Zmajevu otkriva Atilin grob

Foto: Piksabej

Našla dečaka
Kada je 1951. nestao Deni Matson (4), iz Kvinsija, masovna potraga nije uspela da mu uđe u trag, policija je tražila savet od Ledi! NJen odgovor je bio: "Vodeni točak u Pitsfildu". Detektivi su pretražili stari kamenolom ispunjen vodomi pronašli telo.

Pročitajte još: Pošto je deci obezbedio kuće i stanove, Dejan Milenković iz Borača je sebi podigao grobnicu sa "garsonjerom" (FOTO)

Ledi je živela 33 godine, umrla je 19. marta 1957. godina. Bila je na naslovnoj strani magazina "Tajm" i bila na meti gomila reportera i novinara, a o tajnim posetama političara uveliko govorkalo.

Čudesna Ledi jednom je ipak dala pogrešan odgovor, pitali su je koliko dugo će ona živeti? Odgovorila je 30, a poživela 33 godine.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.