Oglas
· · Komentari: 0
ŠOKANTNO

Kao beba pušio "40 cigareta dnevno": Danas je NEPREPOZNATLJIV, evo kakav život vodi (FOTO/VIDEO)

Dvogodišnji dečak koji je pušio 40 cigareta dnevno sada izgleda neprepoznatljivo nakon što je prekinuo štetnu naviku.

1640681911_2576.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Ardi Rizal, sa Sumatre u Indoneziji, bio je samo mali kada je prikazan kako razbija glavu o zid ako nije mogao da puši.

Neverovatan slučaj u Indoneziji

Bucmasti dečak dospeo je na svetske naslovne strane 2010. godine sa šokantnim slikama na kojima se vidi kako puši cigarete.

Pročitajte još: "UMREĆEŠ KAO TVOJ OTAC": Smršala 30 kilograma i preokrenula život nakon upozorenja doktora (FOTO)

Ali uprkos teškom i vrtoglavom procesu da ih se oslobodi, Ardi ih je uspešno ostavio i izgubio kilograme tako što je svoju nezdravu ishranu zamenio voćem i povrćem.

Ardi je rekao za CNN 2017. godine: „Bilo mi je teško da prestanem. Ako ne pušim, ukus mi je u ustima kiseo i vrti mi se u glavi."

Foto: Profimedia

Dodao je: „Sada sam srećan. Osećam više entuzijazma, a telo mi je sveže.

Ardi se navukao kada mu je rođeni otac dao cigaretu sa 18 meseci. Zabrinuta zbog toga kako bi se Ardi mogao povrediti ako ne dobije nikotin, njegova mama Dajan je zatražila pomoć od vladinog specijaliste intenzivne nege.

U to vreme, nezdravi mladić je gutao tri konzerve masnog kondenzovanog mleka dnevno, što je mnogo više od zdravog proseka za dečaka njegovih godina.

Dajan je rekla za Dejli mejl 2013: „Kada je Ardi prvi put prestao da puši, zahtevao bi mnogo igračaka. Počeo bi da razbija glavu o zid. Bio je lud, povredio se ako ne bi dobio cigaretu. Zato mu pre svega dajem cigarete – zbog njegovog temperamenta i njegovog plača."

Kada je ostavio pušenje, Ardi je zamenio jednu zavisnost drugom i razvio ljubav prema nezdravoj hrani, što je dovelo do toga da njegovi roditelji angažuju nutricionistu.

Danas rigorozno prati režim zdrave ishrane, koja se pre svega bazira na ribi, voću i povrću.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas