Oglas
· · Komentari: 0

Tragične poslednje reči ćerke ENGLESKOG ARISTOKRATE (25) koja je umrla nakon što se žalila na GLAVOBOLJU (FOTO)

Doktor se prisetio poslednjih reči Gaje Jang, ćerke lorda Janga, tokom istrage njene iznenadne i neobjašnjive smrti.

1645010161_pjimage---2022-02-16T121117.129.jpg
Foto: Printskrin/Fejsbuk/Gaia Young
Oglas

Lekari su rekli da je gospođica Jang, čiji je otac pokojni preduzetnik i laburista Majkl Jang, bila zbunjena i zaspala kada je primljena, a jedino što je mogla da kaže osoblju bilo je „Pogrešila sam“.

Lekar hitne medicinske pomoći prijavio je kako Gaja Jang (25) nije mogla da objasni kliničarima u čemu je stvar kada je primljena u bolnicu Univerzitetskog koledža pošto se teško razbolela nakon što je 17. jula izašla na vožnju biciklom i srela se sa prijateljima.

Iako je često ponavljala frazu „Pogrešila sam“, mlada umetnica nije bila u stanju da detaljno opiše svoj dan u svom pospanom stanju, rečeno je u istrazi.

Doktorka Zoi Viri, koja je videla gospođicu Jang nakon što je stigla u hitnu pomoć, rekla je da misli da je pacijent možda pijan „zbog njenih godina i činjenice da je bila sa prijateljima“.

Lekari su kasnije procenili rizik kao manje verovatan dok su istraživali niz dijagnostičkih mogućnosti, saznala je istraga.

Pročitajte još: Devojčica (12) ODUZELA SEBI ŽIVOT: Na samrti uspela da kaže majci ZBOG ČEGA je to učinila, nakon čega je žena odmah pozvala policiju (FOTO/VIDEO)

Gospođa Jang je izgledala "dehidrirano i uznemireno" i viđena je kako se valja po krevetu i drži se za stomak, rekao je dr Viri. „Često je govorila 'Pogrešila sam'."

Gospođi Jang je data tečna reanimacija, ali njeno stanje se pogoršalo i na kraju je prestala da pravilno diše sledećeg popodneva, saznaje istraga.

Doživela je respiratorni zastoj oko 15.15, što je značilo da procedura za dijagnozu njenog stanja - poznata kao lumbalna punkcija - nije mogla da bude završena, rekli su lekari.

Nije došlo do "neurološkog oporavka" nakon pogoršanja tokom procedure, a gospođa Jang je kasnije umrla 21. jula, rečeno je.

Lekari veruju da je pretrpela generalizovani cerebralni edem - stanje opasno po život, koje dovodi do stvaranja tečnosti u mozgu, što dovodi do njegovog oticanja. Ali osnovni uzrok cerebralnog edema, za koji su lekari rekli da se brzo razvija, ostaje nepoznat.

Dorit Uleman, Lejdi Jang, odala je počast svojoj "mnogo voljenoj, lepoj i zdravoj" ćerki u pisanoj izjavi pročitanoj u istrazi u ponedeljak.

„Verujem da uz odgovarajuću negu nije morala da umre“, rekla je Lejdi Jang. "Verujem da je izgubila šansu da živi. Kako je moguće da ranije zdrava mlada žena umre u bolnici, a da niko ne zna zašto?"

Lejdi Jang je rekla da je njena ćerka počela da pati od „iznenadne, jake glavobolje sa strašnim povraćanjem“ oko 19.30 časova kod kuće 17. jula. „Mislim da je Gaja bila veoma uplašena, postiđena i samosvesna u bolnici“, rekla je ona.

Majka je dodala da "nije obaveštavana" i u istrazi je rekla da je njenoj ćerki data "potpuno pogrešna dijagnoza" i da su "znakovi pogrešno pročitani".

„(Gaja) je bila odgovorna, ljubazna, mlada žena čistog života sa velikim interesovanjem za svoje zdravlje i svoj intelektualni i profesionalni razvoj“, rekla je Lejdi Jang.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas