· · Komentari: 0
(NE)VREME

Ne pravite planove, ovo je SUMORNA dugoročna prognoza vremena za APRIL

Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je kakvo nas vreme čeka narednih dana, da li će se zaista Beograd zabeleti i kada stiže pravo, temperaturno proleće

1617695342_vreme.jpg
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Imali smo topliji februar i hladniji mart. To je dobro. U Beogradu to neće biti baš ozbiljan sneg. Sutra sledi promena vremena.

 U Beogradu će ujutru biti toplije nego tokom dana jer tada dolazi do naoblačenja, kiše, a uveče možda i vlažnog snega. U drugoj polovini noći između utorka i srede mogu da se zabele automobili i travnate površine, dva tri centimetra snega, a u podavalskom području može biti i do sedam, osam. Pre četiri godine, 19, 20, 21. aprila bilo je isto tako - rekao je Todorović za RTS.

Ipak, on naglašava da se loše vreme neće zadržati.

- Najhladnije jutro biće u sredu, temperatura biće oko nula ili jedan stepen. U sredu maksimalna temperatura biće šest stepeni. I taj sneg će brzo da se istopi.

Proleće je počelo. Biće hladno do četvrtka, ispod 10 stepeni. Sledeće sedmice zadržava se toplo vreme, između 18 i 20 stepeni i to je to - objasnio je meteorolog.

5 - 11. april

U ovom periodu u Negotinskoj krajini biće svežije vreme i niža temperatura, a u većem delu Srbije prosečno toplo i suvo. U Mačvi i Bačkoj biće prosečno vlažno za ovo doba godine.

12 - 18. april

U većem delu zemlje svežije i vlažnije vreme, dok će u Vojvodini biti prosečno toplo i prosečno vlažno. U Šumadiji se za tada očekuje prosečno toplije i prosečno vlažnije vreme.

U ovoj nedelji će, kako navodi Bjelić, biti česta pojava kiše i lokalnih pljuskova, koji će sredinom prve i početkom druge dekade aprila biti praćeni i grmljavinom. Na visokim planinama očekuje se sneg.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.