Oglas
· · Komentari: 1
PSIHOLOGIJA

BIO SAM U PRAVU! Da li ste jedan od onih koji to GOVORE? Nije dobro!

Koliko puta ste rekli: "Bio sam u pravu"? Ali to nije uvek dobro!

1594991943_Depositphotos_106066936_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Na taj način narušavate sopstveni mir, dok na drugoj strani zadovoljavate ego, upozoravaju stručnjaci. Idealno bi bilo uspostaviti ravnotežu između toga, smatra dr Vejn Dajer, američki govornik i pisac literature iz oblasti samopomoći. Naučite da budete tolerantni i lišite se negativnih razmišljanja i osećanja.

Pročitajte još: Ono si što jedeš! Naučnici ekshumirali tela PLEMIĆA i uporedili sa nama - rezultati NEVEROVATNI

Da biste imali mir, fokusirajte se na to, tačnije nikako ne ulazite u bespotrebne sukobe sa drugima. Umesto da se posvađate sa službenicom u pošti jer čekate u redu 15 minuta, recite joj: "Vidim da imate težak dan".

Naučite da praštate, ne kukajte, umanjite svoj ego i pronađite sopstveni mir.

Zapamtite i da od kukanja nema koristi. To će vam doneti nemir. I naučite da praštate. Pokušajte da uspostavite komunikaciju sa osobom na koju ste ljuti. Nastojte i da sebi svakodnevno podarite trenutke mira.

Isključite unutrašnje dijaloge i uočite razliku između neprestanog bujanja misli i blagoslova koji osećate u tihom kontaktu sa univerzumom. Tako ćete oslabiti ego i uspostaviti unutrašnji mir.

Pročitajte još: Korona će ostaviti TRAJNE POSLEDICE po čovečanstvo: Menja se sve, a najviše će trpeti MLADI

Kada se nađete u dilemi da li da budete u pravu ili ljubazni, izaberite ovo drugo, jer - ne možemo da nađemo mir ako smo u pravu, a ljuti smo ili povređeni.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas