· · Komentari: 0
RAZMIŠLJANJE

CENITE SVOJ ŽIVOT: Razmišljajte pozitivno i korstite svaki trenutak (VIDEO)

Cenite više vaš život, jer je to najveći dar koji ste mogli da dobijete.

1598522552_Depositphotos_52169061_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Problem čoveka jeste koliko je on zapravo svestan svog postojanja. Za ljude kažemo da su jedina svesna bića na planeti, a za sada nismo uspeli da otkrijemo nikakav oblik drugog život van naše planete. Neki tvrde da života ima u izobilju, samo da ga trebamo naći, dok drugi tvrde da smo mi jedini.

Pročitajte još: Da li znate kako je nastao ČUVENI SIMBOL digitalne komunikacije? Ovo je kratka istorija „SMAJLIJA“ (VIDEO)

Danas o tome nećemo diskutovati niti pričati o vanzemaljcima, već o vremenu u kojem je život moguć u čitavom našem univerzumu.

Naš svemir je star oko 13.5 milijardi godina. Iako nam se to čini kao neverovatna starost kada se uporedi sa našim životnim vekom i istorijiom, reč je o samom početku svemira i njegovog života.

Finalnost svemira
Mnogi misle da je svemir finalan i da će večno postojati, ali nije tako. Sve zvezde u svemiru, sve crne rupe i sva tala koja emituju energiju, jednom će se ugasiti i ostati bez iste, pri čemu će svemir postati hladno i tamno mesto, bez uslova za život bilo kakvog oblika.

Pročitajte još: VODA kao FORMULA SREĆE: Kako utiče na naše FIZIČKO I PSIHIČKO ZDRAVLJE

Da bi do tog dana došlo potrebno je da prođe ogroman broj godina, ali naučnici su otkrili da prozor koji omogućava nastanak života u našem svemiru nije toliko veliki kao što se misli.

U čitavom životnom veku univerzuma, šanse za život moguće su samo u 0.000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%.

Dakle, samo u ovom malom, beznačajnom trenutku, život je moguć u čitavom našem univerzumu. Kasnije, život postaje nemoguć, jer nestaje svetlosti zbog umirujućih zvezda.

Kada ovako pogledate, onda dolazite do shvatanja da smo mi svi dobitnici jedne velike kosmičke lutrije, da smo dobili šansu i priliku da živimo na planeti koja nam omogućava sve i da imamo sposobnost da mislimo i da otkrivamo svet koji nas okružuje. Veći deo naših života provodimo u nezadovoljstvu, a zapravo treba da smo najsrećnija bića, koja su dobila jednu veoma retku šansu za život.

Pročitajte još: Nesvakidašnji slučaj! Medved napao POLICAJCA, pa "uhapšen" na NEOBIČNOM MESTU

Ispod vam ostavljamo klip o budućnosti univerzuma. U njemu ćete videti sudbinu koja čeka našu planetu, ali i čitav naš kosmos:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.