· · Komentari: 0
SAVETI

Ovako će vam krenuti nabolje u životu: Pravilo 17 i 68 tera NEGATIVNE MISLI

Pravilo 17 i 68 sekundi privlači pozitivne događaje u život - evo kako ga lako primeniti!

1639298332_misli.jpg
Foto: shutterstock

Prema Zakonu privlačenja, ono na što smo fokusirani, odnosno ono na što mislimo, privlačimo u svoj život. To mogu biti pozitivne ili negativne misli, a na nama je da ih primetimo i uspostavimo kontrolu nad njima.

Pročitajte još: Prirodni ANTIDEPRESIVI: Ove biljke vraćaju dobro raspoloženje

 

Da li vam se nekad dogodilo da ujutro sve krene nizbrdo, kao da se na prvi negativni događaj lepi i drugi i treći, a vi celo vreme mislite kako vam danas, eto, baš ništa ne ide od ruke? Ujutru ne možete pronaći haljinu koju ste željeli obući, prolijete kafu, krećete na posao, kasnite i onda još ne možete pronaći parkirno mesto, dolazite na posao, a tamo vas očekuje besan šef...

Pravilo 17 sekundi

Pravilo od 17 sekundi objašnjava zašto nam se takav niz događa. Nakon 17 sekundi na našu prvu misao o nekoj situaciji, događaju ili temi lepi se druga misao, pa nakon sledećih 17 sekundi treća i tako dobijamo niz bilo pozitivnih bilo negativnih misli.Misao kraća od 17 sekundi nema snagu, ali kada se stalno vraćamo na istu misao, održavajući je barem 68 sekundi, ona postaje dominantna i potom doživljavamo poklapanja sa njom jer dominantna misao privlači upravo takve događaje u život.P

Dakle, uhvatite li sami sebe u negativnom razmišljanju, shvatite da je moguće da će se takve misli i realizovati i pokušajte ih zaustaviti. Za početak duboko udahnite i u sebi brojite od 17 prema 0. Nakon što ste se negativne misli rešili, zamenite je pozitivnom, npr. 'Sve je dobro i biće dobro' ili bilo kojom drugom koja u vama izaziva mir. Negativan sled događaja će se zaustaviti.

Pročitajte još: JAKO LOŠA KOMBINACIJA: Evo zašto mleko ne ide dobro sa kafom

Dobro je što isto vredi za pozitivne misli. Razmišljate li o nečemu što želite, u 68 sekundi formira se neuronska veza i stvara se čvrsta misao. Ta misao proizvodi emocije koje utiču na dolazak onoga što želimo u naš život. Tako uz malo vežbe praćenja svojih misli i emocija, možemo postati pravi kreatori lepše stvarnosti.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.