· · Komentari: 0

Da li znate kako se zapravo zovu Tom i Džeri? Mnogima omiljeni crtani iz detinjstva

Uz crtani film Tom i Džeri odrastale su mnoge generacije.

1637656584_shutterstock_1291137937.jpg
Foto: Shutterstock

Ova animirana serija bez dijaloga nastala je sada već davne 1940. U međuvremenu je doživela veći broj televizijskih reinkarnacija, a tokom godina je snimljeno i nekoliko dugometražnih ostvarenjima o avanturama popularnog mačka i miša, uključujući i film iz ove godine, o kome smo više pričali ovde.

Zanimljivo je, međutim, da Tom i Džeri nisu prava imena ovih animiranih likova. Naime, u novoj video igri MultiVersus, piše da je puno ime Toma „Tomas Džasper Mačak stariji“, dok se Džeri stvarno zove „Džerald Džinks Miš“. Tom i Džeri su dakle samo nadimci ovog mačka i miša.

Pročitajte još: Otkrijte TAJNU vašeg karaktera i života: Koje vas je DRVO najviše privuklo? (FOTO)

Fanovi ovih crtanih junaka na Tviteru bili su veoma zbunjeni kada su saznali ovu informaciju, pa se jedan od njih zapitao: „Ako u imenu mačka Toma stoji da je ‘stariji’ gde su onda njegova deca?“

Prema navodima sajta CNET, kada je crtani Tom i Džeri prvi put debitovao na televiziji pre osam decenija, njegovi glavni likovi su se zvali Džasper i Džinks, što su sada njihova srednja imena u gorepomenutoj video igri. Iza igre MultiVersus stoje kompanije Player First Games i Warner Bros Interactive Entertainment, a njen izlazak je najavljen za 2022. godinu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.