Oglas
· · Komentari: 0
REČNIK

Da li znate značenje reči KREPKA? Ovaj pridev ZBUNIO je osmake na PRIJEMNOM ISPITU

Nalazi se u pripovetki Svetozara Ćorovića

1592479860_writing-1149962_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Osmaci su prekjuče polagali test iz sprskog jezika, a jedna reč, odnosno njeno značenje zadalo im je prave muke i između ostalog, postala pravi hit na internetu, a memovi su preplavili društvene mreže.

Pasus iz pripovetke
Kako to reče svijetlost nestade. A tog istog časa on lijepo ugleda majku kako se diže s dušeka i ide njemu da ga zagrli. Ona bijaše sada tako lijepa, krepka, zdrava, kakvu je on poznavao dok je bio vrlo mali. A ona ga pritiste na prsa i poče ljubiti, toplo ljubiti. Ti poljupci bijahu mu tako dragi, tako slatki! Čisto ne zna šta bi radio od prevelike sreće. Pa i on zagrli nju i poče joj vraćati još toplije i jos slađe.

Pročitajte još: Mama je pregledala detetov domaći i ostala ŠOKIRANA - mogla je da upadne u veliki PROBLEM (FOTO)

Đaci su imali zadatak da napišu značenje reči izvučene iz pripovetke Svetozara Ćorovića, a u pitanju je reč krepka.

Pročitajte još: U ZEMLJINU orbitu je 13. juna poslato 58 SATELITA, druga misija će biti 5 dana, a cela planeta biće POKRIVENA (FOTO)

Krepka je u stvari pridev koji se u našem jeziku sve manje koristi. Ukoliko niste znali, krepkost označava snagu, jedrinu, svežinu, a reći da je neka osoba krepka znači da je oslobođena bolesti, napredna, jaka, živahna, zdrava, snažna ili sveža.

Pročitajte još: Slavimo Svetog Doroteja: Ako ste načinili ovaj VELIKI GREH, odmah se POMOLITE BOGU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas