Oglas
· · Komentari: 0
ISPOVEST

Ispovest srpskog rukometaša koji je bio u zatočeništvu: "Bio sam spreman da sebi oduzmem život! Scene su bile jezive" (VIDEO)

Rukometaš Nikola Mitrović, šest meseci preživljavao je pravu dramu nakon što su ga zarobili u Libiji

1636533439_nikola-1.jpg
Foto: Youtube printscreen/Vecernje novosti
Oglas

Mladi rukometaš, sam je otišao u Libiju kako bi nastavio karijeru. Iako su se svi protivili, on je bio odlučan da proba i ukoliko mu se ne svidi da se vrati. Nije ni slutio kroz kakvu noćnu moru će proći narednih šest meseci. 

Pročitajte još: TRAGEDIJA: Desetogodišnjeg dečaka USMRTIO PITBUL dok se igrao sa drugom - Ceo komšiluk znao da je životinja agresivna (FOTO)

- Iako su mi moji pričali da ne idem, odlučio sam ipak da putujem. Trener iz Tunisa me je pozvao, na njegovo insistiranje odlučio sam da odem i vidim, pa ako mi se ne sviđa, vratiću se. Ipak, nisam mogao da se vratim kada sam ja želeo, pa sam ostao zatočen narednih šest meseci.

Trener ga je ubedio da treba da dođe

On je pokušavao da sazna kakav je život u Bengzaiju pre puta, ali nažalost nije imao prave informacije:

- Trener me je ubedio koji je već tamo, kao i dvojica rukometaša iz Hrvatske Ilija Lovrlić i Nino Gašpara. Oni su već bili tamo, ali su samo 4-5 dana bili u Bengazpiju. Rekli su mi da je haos, ali su rešili da izdrže, kako bi uzeli neki novac, kao i da će za kasnije videti. Nisu znali ni oni šta ih čeka.

Najduža utakmica i meč života

Nikola je odlučio da sedne u avion i otputuje, a tada počinje njegova najduža utakmiča i meč života:

- Moja porodica nije pričala sa mnom. Moj izbor je bio da otputujem tamo i ako mi se ne svidi da se vratim. Moj pogled na svet je bio takav. Odmah sam video na aerodromu u Bengaziju, da to baš nije sjajno. Vodio sam se time, mlad sam, zdrav sam, izdržaću sve. Kada sam stigao u stan, tamo je već bio momak Ilija Lovrnić, koji je sada trener u Hrvatskoj uspešan, rekao mi je, videćeš sad posle 11 sati uveče kreće ludilo.

Pročitajte još: SUZE I NEVERICA: Nakon dve decenije, pogledala se u ogledalo i ostala u ŠOKU - Frizura joj "pojela" 20 godina! (VIDEO)

- Za tih šest meseci, spojio sam samo dve nedelje da bude bez haosa. Tamo ne odgovara niko za tebe. Mogu da te upucaju ako im se ne svidiš. 

Foto: Privatna arhiva

Par dana nakon što je video gde je došao odlučio je da se vrati u Srbiju, ali tu tek počinje drama, jer mu klub oduzima pasoš:

- Nisam se u početku plašio, ali kako je vreme odmicao postao je sve veći strah i nije mi bio bitan novac, već sam samo gledao svoj život. Novac mi je bio poslednje - kaže Nikola za jutjub kanal Novosti i dodaje da je spavao sa nožem, kao i da se plašio da izađe na ulicu da baci đubre da ga neko ne ubije.

Momci iz kluba držali su ga u zatočeništvu

Svaki izlazak iz stana bio je rizičan, a ubistva su bila svakodnevna. Sa treninga su ga ostavljali pravo ispred zgrade. Posle izvesnog vremena u stan su mu se usleili momci iz kluba, ali to nisu bili obični cimeri:

- Momci su bili prijatelji tima, koji mi nisu dali da pobegnem. Bili su drogirani, skakali su jedni na druge noževima. Pomirio sam se sa životom. Bio sam spreman da sebi oduzmem život ili da napadnem nekoga.Sve vreme sam pravio planove kako da pobegnem,  tražio sam pomoć, ali je nikada nisam dobio. Bio sam u bezizlaznoj situaciji, jer nisam imao ko da mi pomogne - priča Nikola za Novosti.
 

Ucenom uspeva dobija pasoš svoj nazad

- Predsedniku kluba sam rekao, da ne želim da igram taj derbi, ukoliko mi ne vrate pasoš. On me je odbio par puta, a ja sam par sati pred utakmicu rekao neću da igram, dok mi je on dobacio da će me ubiti. Rekao sam ok, ja sam završio sa ovim, ko god da dođe tu sam. Došao je par sati pred utakmicu, video sam mu pasoš, krećem rukom, on mi udara ruku. Vidim šansu i tada kreće ponižavanje. Govorim mu da neću igrati sigurno ukoliko mi ne daju pasoš. On tada baca pasoš i kaže mi, ti znaš da sa ovim ne možeš da pobegneš. Bio sam presrećan kada sam pasoš uzeo u ruke.

Sirijac mu pomaže u begu

- Sirijac  je jedini  želeo da priča sa mnom. Odem kod Moa i kažem mu, daću ti sav novac, samo me odvezi do aerodroma i ostavi mi za kartu. Čovek mi tada odgovara da mu ne treba mi dinar od mene i da će rado da mi pomogne. Objasnio sam mu da u mom stanu ima "čuvare", koji mi neće dati da pobegnem - priča Nikola i dodaje da je prvi beg morao da odloži, jer su se njegovi cimeri probudili, a onda je pokušao ponovo:

Foto: Privatna arhiva

- Bežim, ostavljam pola stvari kako bi zavarao trag. Sat i po smo putovali do aerodroma. Prolazimo sve punktove. Uspeli smo nekako da stignemo do aerodroma. Počinje nova panika, jer su svi avioni puni i ne mogu da letim. Znam da ne smem da se vratim, a ne smem da ostanem na aerodromu i da čekam. Mo uzima neke sustance, auto je pun dima, ja ne znam šta da radim. Prolazi neko vreme, on smišlja da mi neko kupi kartu sa strane iz Beograda, za neki od aviona koji pristiže tu. Plakao sam, tako blizu slobode, a ne mogu ništa.

Nikola tada zove svog druga iz Beograda koji mu pomaže oko kupovine karte.

Put ka slobodi

- Drug koji u Beogradu radi u interventnoj, uspeo je da mi kupi kartu. Bio sam u neverici. Brzo ulazim, ubacio me preko reda dečko koga je Mo znao na čekinu. Ponovo nastaje mojih 5 minuta drame. To su bili najdužih pet minuta u mom životu - u dahu govori Nikola koga je nekoliko metara delilo od aviona i slobode.

- Jedan tunel zelene boje i na kraju tunela dva jeziva momka sa kalašnjikovim. Pitajute što ideš, zašto ideš, kada se vraćaš. Bio sam u paranoji, lud. Šta da radim ako me vrate?! Toliko sam jarko želeo slobodu. Gledao me i pustio na kraju u avion, gde sam prvo otišao za Istanbul.

Pročitajte još: Srpski modni dizajner dostigao je SVETSKU SLAVU, oblačio je i Lejdi Gagu, pa se povukao iz javnosti: Sada je ŽENA, i evo kako IZGLEDA (FOTO)

- Kada sam stigao u Istanbul, zahvalio sam se Bogu. Pozvao sam prvo trenera, da mu javim da sam uspeo. Prespavao sam u hotelu i sutradan nastavio za Beograd -zaključio je Nikola, koji je nakon svega uspeo da se oporavi.

Ovaj hrabri momak, vratio se normalnom životu, a karijeru je nastavio u Italiji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas