Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСПОВЕСТ

Исповест српског рукометаша који је био у заточеништву: "Био сам спреман да себи одузмем живот! Сцене су биле језиве" (ВИДЕО)

Рукометаш Никола Митровић, шест месеци преживљавао је праву драму након што су га заробили у Либији

1636533439_nikola-1.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/Вецерње новости
Oglas

Млади рукометаш, сам је отишао у Либију како би наставио каријеру. Иако су се сви противили, он је био одлучан да проба и уколико му се не свиди да се врати. Није ни слутио кроз какву ноћну мору ће проћи наредних шест месеци. 

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Десетогодишњег дечака УСМРТИО ПИТБУЛ док се играо са другом - Цео комшилук знао да је животиња агресивна (ФОТО)

- Иако су ми моји причали да не идем, одлучио сам ипак да путујем. Тренер из Туниса ме је позвао, на његово инсистирање одлучио сам да одем и видим, па ако ми се не свиђа, вратићу се. Ипак, нисам могао да се вратим када сам ја желео, па сам остао заточен наредних шест месеци.

Тренер га је убедио да треба да дође

Он је покушавао да сазна какав је живот у Бенгзаију пре пута, али нажалост није имао праве информације:

- Тренер ме је убедио који је већ тамо, као и двојица рукометаша из Хрватске Илија Ловрлић и Нино Гашпара. Они су већ били тамо, али су само 4-5 дана били у Бенгазпију. Рекли су ми да је хаос, али су решили да издрже, како би узели неки новац, као и да ће за касније видети. Нису знали ни они шта их чека.

Најдужа утакмица и меч живота

Никола је одлучио да седне у авион и отпутује, а тада почиње његова најдужа утакмича и меч живота:

- Моја породица није причала са мном. Мој избор је био да отпутујем тамо и ако ми се не свиди да се вратим. Мој поглед на свет је био такав. Одмах сам видео на аеродрому у Бенгазију, да то баш није сјајно. Водио сам се тиме, млад сам, здрав сам, издржаћу све. Када сам стигао у стан, тамо је већ био момак Илија Ловрнић, који је сада тренер у Хрватској успешан, рекао ми је, видећеш сад после 11 сати увече креће лудило.

Прочитајте још: СУЗЕ И НЕВЕРИЦА: Након две деценије, погледала се у огледало и остала у ШОКУ - Фризура јој "појела" 20 година! (ВИДЕО)

- За тих шест месеци, спојио сам само две недеље да буде без хаоса. Тамо не одговара нико за тебе. Могу да те упуцају ако им се не свидиш. 

Фото: Приватна архива

Пар дана након што је видео где је дошао одлучио је да се врати у Србију, али ту тек почиње драма, јер му клуб одузима пасош:

- Нисам се у почетку плашио, али како је време одмицао постао је све већи страх и није ми био битан новац, већ сам само гледао свој живот. Новац ми је био последње - каже Никола за јутјуб канал Новости и додаје да је спавао са ножем, као и да се плашио да изађе на улицу да баци ђубре да га неко не убије.

Момци из клуба држали су га у заточеништву

Сваки излазак из стана био је ризичан, а убиства су била свакодневна. Са тренинга су га остављали право испред зграде. После извесног времена у стан су му се услеили момци из клуба, али то нису били обични цимери:

- Момци су били пријатељи тима, који ми нису дали да побегнем. Били су дрогирани, скакали су једни на друге ножевима. Помирио сам се са животом. Био сам спреман да себи одузмем живот или да нападнем некога.Све време сам правио планове како да побегнем,  тражио сам помоћ, али је никада нисам добио. Био сам у безизлазној ситуацији, јер нисам имао ко да ми помогне - прича Никола за Новости.
 

Уценом успева добија пасош свој назад

- Председнику клуба сам рекао, да не желим да играм тај дерби, уколико ми не врате пасош. Он ме је одбио пар пута, а ја сам пар сати пред утакмицу рекао нећу да играм, док ми је он добацио да ће ме убити. Рекао сам ок, ја сам завршио са овим, ко год да дође ту сам. Дошао је пар сати пред утакмицу, видео сам му пасош, крећем руком, он ми удара руку. Видим шансу и тада креће понижавање. Говорим му да нећу играти сигурно уколико ми не дају пасош. Он тада баца пасош и каже ми, ти знаш да са овим не можеш да побегнеш. Био сам пресрећан када сам пасош узео у руке.

Сиријац му помаже у бегу

- Сиријац  је једини  желео да прича са мном. Одем код Моа и кажем му, даћу ти сав новац, само ме одвези до аеродрома и остави ми за карту. Човек ми тада одговара да му не треба ми динар од мене и да ће радо да ми помогне. Објаснио сам му да у мом стану има "чуваре", који ми неће дати да побегнем - прича Никола и додаје да је први бег морао да одложи, јер су се његови цимери пробудили, а онда је покушао поново:

Фото: Приватна архива

- Бежим, остављам пола ствари како би заварао траг. Сат и по смо путовали до аеродрома. Пролазимо све пунктове. Успели смо некако да стигнемо до аеродрома. Почиње нова паника, јер су сви авиони пуни и не могу да летим. Знам да не смем да се вратим, а не смем да останем на аеродрому и да чекам. Мо узима неке сустанце, ауто је пун дима, ја не знам шта да радим. Пролази неко време, он смишља да ми неко купи карту са стране из Београда, за неки од авиона који пристиже ту. Плакао сам, тако близу слободе, а не могу ништа.

Никола тада зове свог друга из Београда који му помаже око куповине карте.

Пут ка слободи

- Друг који у Београду ради у интервентној, успео је да ми купи карту. Био сам у неверици. Брзо улазим, убацио ме преко реда дечко кога је Мо знао на чекину. Поново настаје мојих 5 минута драме. То су били најдужих пет минута у мом животу - у даху говори Никола кога је неколико метара делило од авиона и слободе.

- Један тунел зелене боје и на крају тунела два језива момка са калашњиковим. Питајуте што идеш, зашто идеш, када се враћаш. Био сам у параноји, луд. Шта да радим ако ме врате?! Толико сам јарко желео слободу. Гледао ме и пустио на крају у авион, где сам прво отишао за Истанбул.

Прочитајте још: Српски модни дизајнер достигао је СВЕТСКУ СЛАВУ, облачио је и Лејди Гагу, па се повукао из јавности: Сада је ЖЕНА, и ево како ИЗГЛЕДА (ФОТО)

- Када сам стигао у Истанбул, захвалио сам се Богу. Позвао сам прво тренера, да му јавим да сам успео. Преспавао сам у хотелу и сутрадан наставио за Београд -закључио је Никола, који је након свега успео да се опорави.

Овај храбри момак, вратио се нормалном животу, а каријеру је наставио у Италији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas