Oglas
· · Komentari: 0

KOJE CVEĆE SE POKLANJA ZA DAN ZALJUBLJENIH? Svako ima posebno značenje i poruku

To svi znaju – crveno simbolizuje ljubav i vatru i nema sumnje da će se ovog Dana zaljubljenih naše ulice zacrveneti pod plamenim žarom cveća ljubavi.

1644827077_lessons-gfb5002a0e_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Nemojte propustiti ovaj važan datum, 14. februar, kako biste osobi koju volite na laticama cveća ispisali sve one divne reči koje se ne usuđujete da joj kažete. Bolje nego rečima cvećem se mogu izraziti i najtananija osećanja. Jer, cvet je slika duševnih vrlina, a buket cveća slika duhovnog savršenstva. 

Evo kako da odaberete savršeni cvet za Dan zaljubljenih prema značenju:

Ruža

Najviše simbolike ima ruža, posebno crvena, koja "izjavljuje" vatrenu i strasnu ljubav. Bela označava večnu ljubav, nevinost i poverenje, dok je kombinacija belih i crvenih simbol zajedništva. Ružičasta simboliše savršenu sreću, nežnost i privrženost, a poručuje "veruj mi, molim te". Pupoljci nežno roze nijanse nagoveštavaju prvu ljubav. Žute su znak prijateljstva, a samo jedna pokazuje ljubomore.

Pročitajte još: NAJLEPŠE ČESTITKE ZA DAN ZALJUBLJENIH: Misli, reči i dela ljubavi su najdragoceniji pokloni koje možemo dati

Naučno je dokazano da prijatan miris ružinih latica skriva "tajnu", tako što pomaže da se dogodi ljubav, jer sadrže aminokiselinu koja pospešuje lučenje endorfina, hormona sreće pa tako podstiče najlepše emocije.

Lala

Lala je simbol lepote, sjaja i uzburkanih osećanja. Crvene označavaju duboku ljubav, roze znače brižnost, ljubičaste dostojansvo, žute beznadežnu ljubav, dok bele lale "mole" za oproštaj.

Foto: Piksabej

LJiljan

LJiljan predstavlja nevinost, netaknutu lepotu i duhovnu ljubav. LJubičasti se vezuje za sreću, a žuti za obmanu i laž.

Orhideja

Idealan poklon za voljenu osobu je orhideja, jer simboliše posebnost, ljubav, lepotu, romantiku, erotiku i želju za intimnošću.

Kamelija

Crvena kamelija označava želju da ljubav bude uzvraćena.

Mimoza

Mimoza je znak nežnih misli i osećanja, poštovanje, sigurnosti i ljubaznosti, zlatno-žut cvet je pokazatelj raskoši i moći.

Foto: Piksabej

Amarilis

Crveni amarilis predstavlja najviša ljubavna osećanja, a gerber u svakoj boji uvek nosi istu poruku "moj život činiš lepšim".

Anturijum

Anturijum crvene boje podseća na veliko srce i poklanja se ženi kojoj ono pripada.

Ciklama

Ciklama je cvet iskrenosti i pomirenja, azaleja je prva, a gardenija tajna ljubav, dok je mirišljavi jasmin odanost.

Rajska ptica

Rajska ptica se poklanja neobičnim i očaravajućim osobama.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas