Oglas
· · Komentari: 0

Legendarna GLUMICA kojoj je TITO spremao zagorsku ŠTRUDLU sa jabukama: Pričalo se da su u tajnoj ROMANSI, a Jovankina sestra konačno otkrila istinu

Pogledajte o kojoj legendarnoj glumici je reč

1702294146_Foto-Arhiva-Novosti-Profimedia-Courtesy-Everett-Collection.jpg
Foto: Arhiva Novosti, Profimedia/ Courtesy Everett Collection
Oglas

Bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka Broz bili su domaćini brojnih svetskih uvaženih ličnosti koje su dočekivali na Brionima. Među njima je bila i čuvena glumica koja je obeležila istoriju svetskog filma. Detalje te priče koja decenijama intrgira javnost otkrila je sestra Jovanke Broz Nada Budisavljević. Ta čuvena glumica je i danas simbol lepote i stila, a njena pozicija u istoriji sedme umetnosti ostala je nepoljuljana. Reč je o slavnoj Sofiji Loren!

Bilo je pretpostavki da je između Sofije Loren i Josipa Broza Tita bilo simpatija koje su prelazile prijateljski odnos. Međutim, sestra Jovanke Broz Nada Budisavljević drugačije je videla odnos njihov odnos. Evo šta se dogodilo pre više decenija na Brionima.

Glumica je provela 15 dana na ovom letovalištu dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz, a u vilu "Jadranka" doputovala je sa jednoipogodišnjim sinom i dadiljom iz Švajcarske. Redovno se čula sa suprugom, slavnim rediteljem Karlom Pontijem, i bila je veoma posvećena nezi svog tela.

- Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je fotografisali, uvek je okretala profil koji je bio lepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako volela da kuva - ispričala je Nada Budisavljević.

A kada se pomene poseta zanosne Italijanke Brionima, mora da se u toj priči nađe mesta i za njenu testeninu sa paradajzom kao i za Titove zagorske štrukle sa jabukama koje je spremao za svoju gošću.

- Lično je razvijao testo na tom stolu, motao. Uživao je u tome. Nije mi poznato da li je znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuvar u tome pomagao, ali jeste sam sve to mesio i pekao - dodala je Jovankina sestra.

Glumica je više puta dolazila u Jugoslaviju, jednom prilikom i sa suprugom Karlom Pontijem. Sofija Loren je u braku sa Pontijem dobila sinove Karla i Edoarda koji je u braku sa glumicom srpskog porekla Sašom Aleksander. Snaja iz Srbije svake godine čestita rođendan svekrvi ističući da se radi o jednoj jedinstvenoj ženi. Sinovi su italijanskoj divi podarili četvoro unučadi. Pre nekoliko meseci doživela je nesreću u svojoj kući nakon čega je operisana.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas