· · Komentari: 1
evrovizija

Srbija na Eurosongu kroz istoriju: Pet najboljih rezultata naše zemlje (VIDEO)

Prva predstavnica nekadašnje Jugoslavije na Evroviziji bila je LJiljana Petrović, 1961. godine u Kanu

1652511954_konstrakta_rts_28042022_0010.jpg
Photo: ATA

Evrovizija je muzičko takmičenje nacionalnih radiotelevizija Evrope. Ovo takmičenje je osnovano sredinom 1950-ih godina, a prvi put je održano 1956. godine u švajcarskom gradu Luganu.

Pre takmičenja 2022, Srbija je trinaest puta učestvovala na Pesmi Evrovizije od 1974. do danas.

Ovo su naših top 5 rezultata na Evroviziji:

  1. Milan Stanković - Ovo je Balkan (13.mesto)
  2. Bojana Stamenov - Beauty never lies (10.mesto”
  3. Jelena Tomašević - Oro (6 mesto)
  4. Željko Joksimović - NIje ljubav stvar (3.mesto)
  5. Marija Šerifović -  Molitva (1.mesto)
@bouslav Najbolji rezultati Srbije na Evroviziji (2007-2021) #evrovizija #eurovision #eurovisionserbia #srbija #srbija🇷🇸 #serbia ♬ Molitva - Marija Šerifovic & Marija Serifovic

Podestimo, finale Evrovizije 2022. održaće se 14. maja od 21h, a naša predstavinica Konstrakta nastupa pod rednim brojem 24.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

BONUS VIDEO:
 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.