Oglas
· · Komentari: 0

VERNICI SLAVE SVETOG APOSTOLA SIMONA ZILOTA: Ovo je molitva za oprost grehova

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog apostola Simona Zilota

1684750496_c6c033b304c48d9ffa2518389f96f75df4f95329.jpg
Foto: Wikipedia
Oglas

Jedan od dvanaest velikih apostola. Rodom bi iz Kane Galilejske. Na svadbu mu dođe Gospod Isus sa Materom i s učenicima. Kada nestade vina Gospod pretvori vodu u vino.

Videći ovo čudo, Simon mladoženja ostavi kuću, i roditelje i nevestu, pa pođe za Hristom. Zilot znači revnitelj. A Revniteljem Simon je nazvat zbog svoje velike i ognjene revnosti prema Spasitelju i NJegovom Jevanđelju. Po prijemu Svetoga Duha Simon je otišao na propoved Jevanđelja u Mavritaniju u Africi. Pošto je uspeo da mnoge obrati veri Hristovoj, bude namučen i najzad na krstu raspet kao i njegov Gospod, koji mu je pripremio venac slave u carstvu besmrtnom.

Za oproštaj grehova izgovorite ovu molitvu:

"Apostole Sveti Simone, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas