Oglas
· · Komentari: 0

Zadatak iz MATEMATIKE za prvi razred osnovne škole: Ni RODITELJI nisu mogli da ga reše (VIDEO)

Mnogi još uvek nisu uspeli da se snađu

1672666682_Foto-Shutterstock-zadatak.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Jedna mama je podelila zadatak svog deteta na TikToku. Radi se o zadatku iz matematike za prvi razred osnovne škole, koji je namučio i decu i roditelje.

Postavka zadatka ide ovako: "Jedna buba se tokom noći popne uz tri stepenika, a tokom dana se spusti niz dva stepenika. Koliko dana treba da se buba popne na sedmi stepenik."

 

@devojkaizkraja Ajmo, ajmo mozgovi… ja sam umrla dok sam shvatila zadatak 😂😂😂 p.s. NIJE SEDAM DANA!!! #matematika #viktormaksimovic #viktorsonic #vikiđakprvak #mamađakaprvaka #skola #prvirazred ♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Zadatak je objavljen na TikToku uz opis "ajmo, ajmo mozgovi… Ja sam umrla dok sam shvatila zadatak! p.s. NIJE SEDAM DANA", a u komentarima ispod ovog videa korisnici su davali su različite odgovore.

Pročitajte još: Zamalo da napravi KOBNU GREŠKU: Čovek hteo da se otarasi psa zbog ćerke

"Mi napisali sedam pa šta bude", "Ja sam sinu crtala stepenike i bubu koja skače gore dole", "Pet dana", "Sedam dana", "3-2+7=8", "Četiri i po dana?", samo su neki od njih.

Ukoliko niste uspeli, pogledajte rešenje:

Prvog dana buba se popne na prvi stepenik. Drugog dana je na drugom stepeniku. Trećeg dana je na trećem stepeniku. Četvrtog dana je na četvrtom stepeniku. Petog dana se sa četvrtog stepenika popne tri stepenika i stiže na sedmi stepenik. Dakle, rešenje je da je bubi potrebno pet dana da se popne na sedmi stepenik.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas