· · Komentari: 0
trening

Bol u ramenima može da se reši: Tri vežbe koje odlično deluju na ovaj deo tela

Neizdrživa bol, koja vas ometa da normalno sedite, radite pa čak i razmišljate, nije nešto sa čim bi trebalo da se pomirite.

1611223099_Depositphotos_9299475_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Bol je zapravo prvi impuls koji naše telo šalje našem mozgu, u nadi da će shvatit poruku da mu je potrebno da se – razmrda. Verovatno ste i sami primetili koliko ste statični postali u poslednjih nekoliko meseci, radeći od kuće i generalno boraveći kod kuće. Donosimo vam danas nekoliko laganih vežbi koje bi trebalo da vas oslobode bolova u ramenima.

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Sklekovi na kolenima

Ako imate bolove u ramenima, sklekovi na kolenima su poput magičnog napitka koji forsira ovu regiju dovoljno da se oslobodi napetosti i ujedno bude elastičnija. Sklekovi na kolenima jačaju mišiće koje imaju zadatak da stabilizuju rameni pojas, omogućavajući pri tom lopaticama da se slobodno kreću. Najbolji način da poboljšate vaš performans tokom ove vežbe jeste da postepeno pojačavate njen intenzitet. Dozvolite svojim mišićima da se lagano naviknu na ovu vrstu sklekova. Meka podloga na koju ćete nasloniti kolena je sve što vam treba pri izvođenju ove vežbe.

Foto: Deposit

Frontalno dizanje tegova

Podizanje tegova je savršena vežba za ramena, ali ne i za bolna ramena. Kako bi podstakli rameni pojas da formira mišiće i samim tim vam bude manje napet, pokušajte sa frontalnim podizanjem tegova. Sve što vam je potrebno za ovu vežbu jeste teg od 1kg za početak, u obema rukama.U uspravnom stavu sa blago raširenim nogama podižite prvo naizmeničon ruke ispred sebe i zadržavajte u položaju od 90 stepeni, a nakon toga pojačajte intenzitet i podižite tegove sa obe ruke istovremeno.

Cik - cak trbušnjaci

Ova vežba osim ramenog pojasa donosi benefiti i vašem stomaku, leđima, nogama i grudima. Potrebno je da legnete na pod i da ispružite noge. Zatim ruke postavite kraj glave tako da vam se prsti prepliću na potiljku. Naizmenično savijajte kolena i dodirujte laktove suprotne ruke. Desno koleno, levi lakat i obratno. Nastojte da maksimalno istegnete rameni pojas pri svakom zamahu. Takođe potrebno je da drugu nogu koja je ispružena zadržite koliko je moguće u vazduhu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.