Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

Бол у раменима може да се реши: Три вежбе које одлично делују на овај део тела

Неиздржива бол, која вас омета да нормално седите, радите па чак и размишљате, није нешто са чим би требало да се помирите.

1611223099_Depositphotos_9299475_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Бол је заправо први импулс који наше тело шаље нашем мозгу, у нади да ће схватит поруку да му је потребно да се – размрда. Вероватно сте и сами приметили колико сте статични постали у последњих неколико месеци, радећи од куће и генерално боравећи код куће. Доносимо вам данас неколико лаганих вежби које би требало да вас ослободе болова у раменима.

Прочитајте још: Време је за нове одлуке: ГОДИНУ ЗАПОЧНИТЕ ВЕЖБАМА са тренером Маријом (ВИДЕО)

Склекови на коленима

Ако имате болове у раменима, склекови на коленима су попут магичног напитка који форсира ову регију довољно да се ослободи напетости и уједно буде еластичнија. Склекови на коленима јачају мишиће које имају задатак да стабилизују рамени појас, омогућавајући при том лопатицама да се слободно крећу. Најбољи начин да побољшате ваш перформанс током ове вежбе јесте да постепено појачавате њен интензитет. Дозволите својим мишићима да се лагано навикну на ову врсту склекова. Мека подлога на коју ћете наслонити колена је све што вам треба при извођењу ове вежбе.

Фото: Депосит

Фронтално дизање тегова

Подизање тегова је савршена вежба за рамена, али не и за болна рамена. Како би подстакли рамени појас да формира мишиће и самим тим вам буде мање напет, покушајте са фронталним подизањем тегова. Све што вам је потребно за ову вежбу јесте тег од 1кг за почетак, у обема рукама.У усправном ставу са благо раширеним ногама подижите прво наизменичон руке испред себе и задржавајте у положају од 90 степени, а након тога појачајте интензитет и подижите тегове са обе руке истовремено.

Цик - цак трбушњаци

Ова вежба осим раменог појаса доноси бенефити и вашем стомаку, леђима, ногама и грудима. Потребно је да легнете на под и да испружите ноге. Затим руке поставите крај главе тако да вам се прсти преплићу на потиљку. Наизменично савијајте колена и додирујте лактове супротне руке. Десно колено, леви лакат и обратно. Настојте да максимално истегнете рамени појас при сваком замаху. Такође потребно је да другу ногу која је испружена задржите колико је могуће у ваздуху.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas