· · Komentari: 0

Vežbe za TRICEPS: Oslobodite se opuštene kože na rukama (VIDEO)

Triceps su tri mišića duž zadnje strane nadlaktice koja vam pomažu da ispružite lakat i ispravite ruku

1656081990_model-ge29dc9653_640.jpg
Foto: Piksabej

Pripremili smo vam 30-minutnu vežbe za tricepse, specijalno dizajnirane za žene, kako bi što lepše oblikovale svoje ruke i oslobodile se opuštene kože. Vežbe nisu zahtevne, ali morate biti istrajni. 

Pročitajte još: Ne volite da vežbate? Motivišite se u tri koraka

Ove vežbe za triceps u stilu sagorevanja za žene kombinuje vežbe za triceps koristeći samo vašu telesnu težinu sa vežbama za triceps sa tegićima kako bi se u potpunosti umorili tricepsi (na taj način gradimo mišiće tricepsa).

Da li ste znali da naši tricepsi imaju kapacitet da budu veći od naših bicepsa?! Triceps je mišić sa tri glave. Dok je biceps dvoglavi mišić. Žene posebno imaju tendenciju da 'nedovoljno rade' triceps.

Koje su najbolje vežbe za triceps za žene?

Istraživači su identifikovali triceps sklekove, triceps propadanja i trzajke kao neke od vežbi koje najefikasnije aktiviraju mišiće na zadnjem delu ruke. 

Zašto se tricepsi teško toniraju?

Tricepsi, kao i većina mišićnih grupa, zahtevaju ponavljanje. Uključite vežbe za triceps u svoju nedeljnu rutinu vežbanja 2-3 dana u nedelji. 

30-minutni trening za triceps sa bučicama

Cilj ove vežbe za triceps je jačanje i toniranje zadnjeg dela ruke. Ovaj trening je odličan način za merenje napretka u fitnesu i povećanja snage. Ponavljajte ovaj trening jednom mesečno da vidite da li možete da povećate težinu svaki put kada to uradite.

Oprema za vežbanje:
Tegovi za ruke težine 1-2kg za početak, a zatim povećavajte. Ovaj trening takođe zahtevaće stolicu, klupu ili radnu ploču za vežbe za triceps sa telesnom težinom.

Uputstva za vežbanje:
Pratite vođenu vežbu za tricep na video klipu ispod, koju vodi sertifikovani lični trener Lindzi Bomgren. 

Vaš trening izgleda ovako:

8 vežbi za triceps (četiri vežbe za triceps sa tegovima i četiri vežbe za triceps sa sopstvenom telesnom težinom)
Vremenski intervali (40 sekundi rad, 20 sekundi odmor)
Ponovite svih 8 vežbi za triceps za žene u 3 serije

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.