Oglas
· · Komentari: 0
ALTERNATIVA

Da li znate šta je HOMEOPATIJA? Evo na kojim principa se zasniva i kako POMAŽE DECI

Ovo je prilično mlada grana alternativne medicine koja je poslednjih decenija postigla veliku popularnost

1651785993_globules-gb398753fd_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Homeopatija predstavlja alterantivnu metodu lečenja, koja je otkrivena tek pre oko 200 godina poslednjih nekoliko godina stekla je veliku popularnost zbog lečenja prirodnim preparatima bez kontraidikacija po organizam. 

Osnovni princip na kome se zasniva ova metoda lečenja je "zakon sličnosti"...

Osnovni princip na kome se zasniva ova metoda lečenja je "zakon sličnosti". Prema ovom principu, lek koji može uzrokovati veštačku bolest, što prirodniju, koristi se za izlečenje pacijenta od bolesti. Odnosno, razlika od homeopatskog metoda od tradicionalnog je u tome što se homeopatija pokorava obrascu da suprotno leči suprotno, dok se tradicionalni pristup zasniva na postulatu da slično isceljuje slično.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Zapravo, homeopatija ublažava bolest bez komplikacija i alergijskih reakcija. Princip lečenja je da lek može da potisne ili pobudi simptome bolesti. NJegovo delovanje je generalno usmereno na mobilizaciju unutrašnjih sila tela za samoisceljenje.

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Homeopatija za decu sklonu alergijskim reakcijama postala je pravo spasenje. Kuglice napravljene od žitarica su u stanju da pobede astmu, enurezu, česte manifestacije ARVI, imaju terapeutski efekat na psihu, normalizuju san, pomažu u ublažavanju bolova kod beba.

Kako se leči homeopatijom?

Kada utvrđuje dijagnozu i lekove, upoređujući simptome koje je opisao pacijent i one koje je sam posmatrao sa onima čija manifestacija utiče na osobu određenih supstanci, lekar bira lek koji se podudara što je više moguće sa problemom ovog pacijenta, jer se isto stanje u svakoj osobi može manifestovati drugačije.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Iskusni homeopata je u stanju da pronađe neophodni lek, čak i ako je nemoguće tačno odrediti dijagnozu pacijenta. Ova metoda, za razliku od konvencionalne medicine, ne tretira specifičnu bolest, već osobu, njegovu osobnost. Lekar prvo određuje konstituciju pacijenta, proučava simptome, modalitete, mentalni i psihološki odgovor pacijenta na bolest, a tek onda bira za njega homeopatski tretman.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas