Oglas
· · Komentari: 0
MERALA

IVAN je proslavio MORNARSKU BILJKU koja raste i u SRBIJI, a leči tumor i UMIRUJE posle STRESA

Englezima i Holanđanima su se dopale aromatične bobice merale koju su u početku zvali "keltska jabuka". Od nje su uglavnom pravili džemove i slatka crvena vina nalik kagoru.

1597049898_merala.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ovu biljku iz Severne Amerike u Evropu su svojevremeno doneli mornari. U Rusiji merala je postala veoma popularna u 20. veku zahvaljujući velikom naučniku Ivanu Mičurinu, koji je otkrio lekovita svojstva ove biljke.

Pročitajte još: U jednom od omiljenih letovališta Srba ako ispoštujete OVAJ USLOV, rezervacija će biti JEFTINIJA

Pročitajte još: Kada leti zaboli GRLO pojedite SLADOLED i kašikicu SOLI

Sadrži: vitamine C, A, B2, organske kiseline, fitosterin, bakar, gvožđe, riboflavin koji poboljšava vid i pospešuje metabolizam, pektine koji izbacuju iz organizma toksine i sprečavaju rak, vitamin P koji reguliše krvotok, jača kapilare, ima antiupalno i protivotumorno dejstvo, fitosterine koji štite organizam od lošeg holesterola, normalizuju nivo sećera u krvi i jačaju imunitet.

Normalizuje krvotok, poboljšava rad srca.

Merala normalizuje krvotok, poboljšava rad  srca i sprečava infarkt. smiruje živce i pomaže kod tromboze, tumora, varikoze, ateroskleroze, čira na želucu, upale grla, dijareje, rana i opekotina.

Protiv rana i opekotina

Jednu supenu kašiku mlevene kore merale prelijte čašom ključale vode. Kuvajte 20 minuta na niskoj temperaturi. Sačekajte da se ohladi, procedite. Napravite oblog, stavite na bolno mesto.

Za bolest srca
Napravite sok od svežih bobica merale. Dodajte sok od višnje u proporciji 1:1. Popijte 50-100 ml soka 3 puta dnevno pre jela.

Za smirenje

Jednu čajnu kašičicu suvog lista merale prelijte čašom ključale vode. Ostavite sat vremena da odstoji. Popijte pola čaše čaja pre spavanja.

Pročitajte još: Ruski lekari spremaju narod za APOKALIPTIČNU jesen: Pratite uputstva i SPASITE SE

Protiv ateroskleroze

Napravite pire od svežih bobica merale. Prelijte sa votkom u proporciji 1:4. Ostavite 3 dana da odstoji na tamnom hladom mestu, procedite. Uzimajte supenu kašiku sredstva 3 puta dnevno pre jela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas