· · Komentari: 0
SAVET

ZA ONE SA JAKIM ŽELUCEM: Nakon ovog snimka, dobo ćete razmisliti kako perete voće! (VIDEO)

Šokiraće vas kada vidite šta se sve nalazi na svežem voću i povrću.

1631617364_bowl-of-fruit-in-rain-4125348_1920.jpg
foto: Piksabej

Snimak sa "TikToka" na kojem jedna devojka pere jagode u slanoj vodi postao je viralan, i ide u prilog činjenici da so i te kako pomaže u uništavanju štetnih materija i pesticida sa voća i povrća.

Naime, devojka je u posudu sa vodom ubacila određenu količinu soli, i u tako slanoj vodi potopila je jagode. Nakon toga zumirala je plod, na kojem se jasno vide sitni crvi koji klize.

Pročitajte još: PEČURKE ne treba nikad prati, ali zato BANANE i MANDARINE DA: Znate li koje SVE namirnice moraju "pod vodu" pre upotrebe?

To su zapravo potomci sirćetne mušice, jer su ženke ovog insekta poznate po tome što odlažu svoja jaja u voće koje je u fazi sazrevanja.

@callmekristatorres

WAIT FOR IT... Still trying to think happy thoughts today. #fyp #foryou #strawberrieswithbugs #bugsinstrawberries #rednoseday #got2bhome

♬ original sound - Krista Torres

Kako biste bili sigurni da ćete dobro oprati voće i povrće, učinite to na sledeći način:

- Napunite činiju vodom sobne temperature, ili malo hladnijom, i u nju stavite pet velikih kašika soli, a možete i sirće.

- Potopite voće ili povrće u posudu sa vodom, i ostavite da odstoji između 30 i 60 minuta.

Na taj način bićete sigurni da ste uklonili sve pesticide, prljavštinu i insekte sa plodova.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.