· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Očistite krvne sudove POSLE KORONA VIRUSA: Četiri preparata koji će sačuvati vaše srce (RECEPT)

Mreža kapilara, krvnih sudova i arterija služi da sprovede krv punu kiseonika i hranljivih materija kroz ljudsko telo. Bez nje, organi ne bi mogli uopšte da funkcionišu.

1614118780_korona.png
Foto: Pixabay

Cirkularni sistem kod čoveka je izuzetno složen. Mreža kapilara, krvnih sudova i arterija služi da sprovede krv punu kiseonika i hranljivih materija kroz ljudsko telo. Bez nje, organi ne bi mogli uopšte da funkcionišu.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

I najmanji poremećaj može da izazove ozbiljan poremećaj zdravstvenog stanja pojedinca, pa čak i da dovede njegov život u pitanje.  Mozak znatno pati, a krvni pritisak raste. Posledica ovih procesa mogu biti moždani, srčani udar, kao i druge ozbiljne bolesti.

Mreža kapilara, krvnih sudova i arterija služi da sprovede krv punu kiseonika i hranljivih materija kroz ljudsko telo

Posebno ostljivi krvni sudovi postaju i nakon preležanog korona virusa, obzirom da su sitraživanja pokazala da virus razara krvne sudove, oštećuje rad srca pa čak dovodi i do stvaranja trombova.

Čili paprika
Čili paprika, iako neizostavan sastojak mnogih jela i soseva zbog svog izrazito ljutog ukusa, ona sprečava nakupljanje holesterola zahvaljujući aktivnom sastojku - kapsaicinu. Smanjuje nivo lošeg holesterola, čime se smanjuje rizik od začepljenih arterija. Doprinosi boljoj cirkulaciji krvi i manjem riziku od moždanog i srčanog udara.Za pripremu lekovitog napitka potrebno je da u 250 mililitara vruće vode, dodate pola do jedne čajne kašičice kajenske paprike. Piti ovu smesu dva puta dnevno tokom nekoliko nedelja.

Piskavica

Piskavica je dobra za probavu, masnoću u krvi, poboljšava cirkulaciju, i ubrzava metabolizam. Saponini pomažu smanjenje nivoa LDL holesterola koji začepljuju arterije.

Za lekoviti napitak staviti jednu kašičicu piskavica u vodu i pustiti da se natapaju preko noći. Sledećeg jutra jsti natopljene piskavice s vodom na prazan stomak. Postupak ponavljati nekoliko meseci.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Semenke lana

Obilje alfa-linolenske kiseline (ALA) u lanenim semenkama smanjuje upalu i krvni pritisak, čime se arterije čiste i povećava ukupno zdravlje srca. Semenke lana sadrže vlakna koja se vežu s “lošim” holesterolom i pomažu u čišćenju krvnih sudova.

Pročitajte još: Grčenje mišića je signal upozorenja koje šalje telo: Evo kada treba hitno otići kod lekara

Kako bi se očistile začepljene arterije, konzumirati dve do četiri kašike semenki lana dnevno. Možete dodati kašiku semena u supu, smoothie i sokove,  ili ih dodati salatama.

Nar

Bogatstvo antioksidativnih fitohemikalija u naru štiti krvne sudove od oštećenja oksidacije koja uzrokuje nakupljanje plaka i krvnih ugrušaka u arterijama.Štaviše, ovaj plod stimuliše proizvodnju azotnog oksida u krvi koja pomaže u otvaranju arterija i regulisanju krvnog pritiska.

Preporučuje se jesti jedan do dva sveža ploda dnevno, ili piti čašu sveže ceđenog soka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.