Oglas
· · Komentari: 0
KOSA

Iskoristite slobodan dan i rešite se MASNE kose u tri koraka

Koliko god je temeljno i često prali i vodili računa o njoj, vaša kosa se i dalje preterano masti. Zbog toga izgledate neuredno i osećate se očajno. Da li je ovo slučaj i sa vama?

1620032375_Depositphotos_13693535_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Nasledni faktor i hormonski disbalans mogu biti uzrok prevelikog mašćenja kose, ali i nepravilna nega.

Pročitajte još: OGROMNE tašne su moderne, ali ne pravite GREŠKu, nose se samo na OVAJ način (FOTO)

Dok u prva dva slučaja uglavnom dolazi do pojačanog lučenja sebuma (supstance koju luče lojne žlezde, štiteći kosu od lomljenja i isušivanja), neadekvatna nega dovodi do iritacije temena. Ono se onda "brani", lučeći još više sebuma, što nam nikako ne ide naruku. Hajde onda da vidimo u čemu sve grešimo...

Manje brze hrane!
Smanjite unos masne i "brze" hrane i slatkiša, jelovnik obogatite svežim voćem i povrćem, i pijte najmanje litar i po vode dnevno.
Svi preparati maste kosu!

Stavljanje preparata za stilizovanje i negu kose u većoj količini masti dlaku, pogotovo ako ih nanosimo i na koren.

Pročitajte još: Kako horoskopski znaci zamišljaju VENČANJE: Bik pravi feštu na livadi, Strelac na plaži, a o venčanju Lava svi pričaju

NJihovu upotrebu trebalo bi smanjiti na minimum i, prilikom pravljenja frizure, nanositi ih lakim pokretima, površinski, a ulja za negu stavljati samo na krajeve, i to ne više od dve kapi, prethodno razmazane na dlanovima.

Foto: Depozit

Često ispravljanje kose peglom takođe je masti, jer je u prvom momentu isušuje, što šalje signal temenu da prozvodi još više sebuma kako bi zaštitio dlaku.

Pročitajte još: Sa cvetićima, štrasom... Maska kao UKRAS lica (FOTO)

Maska od sirćeta
Pomešajte dve kašike alkoholnog sirćeta, sok od jednog limuna i čašu vode, time isperite šampon nakon pranja, pa potom ostatke mešavine uklonite mlazom mlake vode u trajanju od 30 sekundi. Dvaput nedeljno možete da ispirate kosu i mešavinom jabukovog sirćeta i vode, u odnosu 1:1, nakon čega nema dodatnog ispiranja vodom.

Iz istog razloga treba izbegavati svakodnevno pranje kose, jer se njime skida sloj prirodnog ulja sa temena. Zato je perite najčešće jednom u dva dana. Tom prilikom trebalo bi koristiti blage šampone i mlaku vodu, a ispiranje završiti hladnom, jer prevruća podstiče rad lojnih žlezda.

Tretirajte kosu prirodnim sredstvima vikendom

Postoje i tečnosti i maske na bazi prirodnih sastojaka, koje možete sami da napravite, a pomažu u borbi sa masnom kosom.

Pročitajte još: 40 stvari koje morate znati o seksu do 40. godine

Dobre rezultate prilikom ispiranja daju i pojedini čajevi, poput hajdučke trave, rastavića, hibiskusa, belog sleza, planinske arnike. Napravite ih sa duplo većom količinom biljaka u odnosu na onu koju biste stavili prilikom pripreme čaja za piće i kosu isperite tek kad se tečnost prohladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas