· · Komentari: 0
ALTERNATIVNA MEDICINA

Preležali ste KORONA virus? Evo koje namirnice će doprineti bržem oporavku VAŠIH PLUĆA

Upala pluća najčešći je zdravstveni problem koji dolazi sa korona virusom.

1645469316_examination-g546896921_640.jpg
Foto: Pixabay

Pluća i jetra doista zaslužuju posebnu pažnju jer su najveći čistači organizma.  Među brojnim funkcijama jetre jeste i ta da onapročišćava krv, a pluća uzimaju kiseonik, pritom filtrirajući toksine iz vazduha i dalje, izbacuju štetni ugljen dioksid iz organizma. Održavajući zdravlje jetre i pluća, ćelije i tkiva u našem organizmu zadovoljićemo zdravom krvlju, koja je bogata kiseonikom.   

 Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Za kvalitetan rad i dobru funkciju jetre i pluća izuzetno je bitna i hrana koju konzumirate. U nastavku su prirodni preparati i namirnice koje će doprineti potpunoj detoksikaciji pluća i jetre.

Zeleno lisnato povrće

Ova vrsta povrća je pre svega poznata po gustini vitamina – vitamini A, C, K, folna kiselina. Vitamin A je neophodan za zdravlje važe kože i očiju, vitamin C je jedan od najjačih antioksidanasa ikada, a vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi. Folna kiselina je jedan od B vitamina i jedan od najvažnijih uloga joj je obnavaljanje  krvnih elemenata. Kalcijum i gvožđe i magnezijum su prisutni u svom zelenom lisnatom povrću. 

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Spanać, salata, kupus, mladi luk, kelj i korijandar najbolji su izbor lisnatog povrća za čišćenje organizma.  Možete ih jesti sirove, blanširane ili u obliku smutija. Zahvaljujući sadržaju kalijuma i magnezijuma ovo povrće unapređuje zdravlje pluća. Budući da zeleno lisnato povrće obiluje hlorofilom, ono potpomaže čišćenje organizma od teških metala.   

Jabuke

Ovo voće obiluje pektinom, vitaminima i flavonoidima, koji u velikoj meri doprinose čišćenju jetre. Flavonoidi i antioksidansi čuvaju zdravlje pluća i čitavog respiratornog sustava. 
Redovno konzumiranje jabuke svakog dana, posle doručka i posle ručka, rešiće probleme sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj kao i kod tretiranja ekcema.

Pročitajte još: 15 najčešćih zabluda o ZDRAVLJU: Mnoge će iznenaditi saznanje da neki postupci nemaju nikakvog učinka!

Metoda s jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u novije vrijeme, na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.