· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

ŠEĆER, PŠENICA I VODA - tri sastojka za preparat koji će spasiti vašu decu od VIRUSA (RECEPT)

Jak imunitet kod dece je ključan za očuvanje zdravlja dece, posebno u većim kolektivima, vrtićima i školama u vreme prolećnih infekcija i svetske pandemije korona virusa koja ne jenjava

1627422663_Depositphotos_32337835_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Narodna medicina donosi i recepte i preparate koji će decu osloboditi prehlade, kašlja i pomoći ima da izbace nagomilani sluz, dok će istovremeno ojačati njihov imunitet i spremne ih suočiti sa virusima, gripom i prehladama. Donosimo vam nekoliko preparata koje možete sami napraviti i sačuvati zdravlje vaše dece.

Preparat sa šećerom, pšenicom i vodom

Za pripremu ovog prirodnog preparata za suzbijanje dečijeg kašlja i jačanja imuniteta, kod dece kojima se iz pluća čuje škripanje iz pluća potrebna je jedna šoljica oljuštene pšenice, jedna šoljica šećera i jedna šoljica vode. 

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Pšenicu operite pa opranu stavite u jedan lončić zajedno sa šoljicom vode i šoljicom šećera od 200 mililitara. Pustite neka smesa prokuva i vri par minuta. Najbolje je kuvati uveče i ostaviti da smesa odstoji do ujutro.

Ujutro procedite tečnosti i sipajte lekovitu tečnost u staklenu teglu ili flašu, pa sve zajedno držite u frižideru.  Od ove jedne smese imaćete soka dovoljno za 4 do 5 dana. 

Pročitajte još: Letnja vegetarijanska DIJETA: Ukusna i efikasna! (JELOVNIK)

Jedna čašica ovog soka će pomoći da se oslobode sluzi. Svako jutro na prazan želudac dajte detetu po jednu rakijsku čašicu ovog soka i tako punih 40 dana. Zatim napravite pauzu od 15 dana, pa opet dajete sok svako jutro narednih 40 dana. Bitno je da ne preskačete dane, da dete svako jutro popije ovaj sok i da se držite termina od 40 dana primene, pa odmor od 15 dana pa opet 40 dana ispijanja soka. Kada jednom prođete ovu kuru sa detetom, više nećete imati potrebe za njom jer dete neće biti toliko sklono prehladama i virusima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.