· · Komentari: 0
DETOKSIKACIJA ORGANIZMA

Šta sve leči JABUKOVO SIRĆE? Dve kašike pred spavanje će učiniti čuda za vaš organizam! (RECEPT)

Za lekovitost jabukovog sirćeta znao je još Hipokrat i koristio ga je kao lek pre 10.000 godina.

1621237534_Depositphotos_53732577_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Jebukovo sirće je vrsta sirćeta koja nastaje fermentacijom prirodnog soka od jabuke. Koristi se za kuvanje, ali je u prirodnoj medicini poznat i kao lek.

Sadrži u sebi mnoštvo minerala i vitamina: kalijum, natrijum, magnezijum, kalcijum, fosfor, gvožđe, fluor. Sadrži vitamine C, A, E, B1, B2, B6, beta-karoten.

Med i jabukovo sirće koristite u kombinaciji za detoksikaciju organizma.

Pročitajte još: Berite koprivu golim rukama i izlečite ARTRITIS! NJene iglice deluju kao AKOPUNKTURA, evo u čemu sve pomaže

Šta sve leči jabukovo sirće?

  • koristi dijabetičarima - uzmite dve supene kašike pred spavanje (reguliše nivo šećera u krvi, trigliceride i holesterol)
  • smanjuje krvni pritisak
  • otklanja umor i malaksalost
  • pomaže kod proširenih vena i reume - koristi se kao obloga ili se utrljava na bolno mesto
  • čisti lice i odličan je protiv ekcema
  • jača kosu i koristi se protiv peruti
  • neprijatan zadah - koristite ga za ispiranje usta
  • pomaže kod mršavljenja - jabukovo sirće ubrzava probavu i reguliše proces trošenja kalorija, smanjuje apetit 

Med i jabukovo sirće za detoksikaciju organizma

Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med ima nisku PH vrednost, ali podiže baznost tela u momentu konzumiranja. Ove dve supstance zajedno utiču da se organizam otarasi prekomerne kiselosti usled stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica, alkohola, gaziranih pića, cigareta. 

Pročitajte još: Napravite sami SOLARNU VODU, rezultati će vas ODUŠEVITI! Pomaže kod akni, bubuljica i bora, a evo kako se pravi! (RECEPT)

Mešavinu jabukovog sirćeta i meda najbolje je konzumirati na prazan stomak ujutro, pola sata pre jela. Eliminiše kiselinu, gorušicu, loš zadah i jača digestivni sistem.

Kod prehlade i hroničnog umora treba uzimati dve kašičice jabukovog sirćeta sa medom svako veče pred spavanje.

Protiv glavobolje i bolova u sinusima pripremiti čašu vode razmućenu sa dve kašike meda i dve kašike jabukovog sirćeta, i piti nekoliko puta dnevno u razmaku od po nekoliko sati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.