Oglas
· · Komentari: 0

Svi benefiti MALINA: Sadrže ove vitamine, a evo zašto su dobre ako ste na dijeti

Maline su možda druga najpopularnija letnja bobica posle jagoda.

1659793875_raspberries-g63b8282e1_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Maline su veoma korisne za zdravlje žena, tako da možete bezbedno da uključite ove ukusne bobice u svoju svakodnevnu ishranu - dodajte ih u kolače ili smutije, pravite pite i džemove sa njima, a takođe ih jedite sirove, jer su tako najzdravije.

Zašto su dobre maline?

Maline su odlične za detoksikaciju organizma

Ukusna bobica se odlikuje sposobnošću da vezuje teške metale i promoviše njihovo uklanjanje iz tela. A ako planirate detoksikaciju, čaj od grančica i listova maline pomoći će u uklanjanju nakupljenih toksina i učiniti proces detoksikacije uspešnijim.

Pročitajte još: VLAKNA u ishrani: Koliko treba da unose žene, a koliko muškarci?

Maline jačaju imunitet

Činjenica je da su maline poznate po svojim lekovitim svojstvima. Zaista, to je moćan prirodni imunomodulator koji aktivira unutrašnje zaštitne rezerve, pomaže da se odupremo prehladama i promoviše brz oporavak.

Maline su lek za lepu kožu

Malina je rekorder po sadržaju organskih kiselina i antioksidanata. Ove supstance su obavezne u ishrani svih koji se bore za lepotu kože. Maline pomažu u čišćenju kože, otklanjanju osipa, upala i akni i zapravo mogu odložiti starenje ćelija.

Maline su idealan izbor ako držite dijetu

Malina je dijetetska bobica, pa se preporučuje i onima koji žele da smršaju. 100 grama letnjih bobica sadrži samo 50 kcal.

Pročitajte još: Odličan su deo svake dijete: Zašto bi TIKVICE trebalo da budu na vašoj letnjoj trpezi?

Bogate su vitaminima

Pored ogromnog sadržaja vitamina C, malina se može pohvaliti i listom vitamina A, E, PP, B6, B2, B1, folne kiseline, gvožđa, bakra, kalijuma, magnezijuma, kobalta, kalcijuma, cinka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas