Oglas
· · Komentari: 0

Evo kako PRAVILNO ZALEDITI MALINE: Sačuvajte sve korisne i hranljive materije

Od načina na koji ih skladištite, zavisi da li će očuvati sve korisne elemente

1659272536_pexels-pixabay-52536.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Maline su mnogima omiljeno voće zbog neodoljivo slatko-kiselkastog ukusa. Od njih se prave džemovi, slatko i sokovi, a daju posebnu aromu i puniji ukus mnogim poslasticama.

Zamrzavanjem se čuvaju svi vitamini, a uz nekoliko jednostavnih koraka očuvaćete cele plodove i sve ono zdravo u njima.

Pročitajte još: Produžite HLEBU svežinu uz mali trik, a nije odlaganje u zamrzivač

Prvo što treba da uradite jeste da napravite selekciju - odvojte zdrave plodove bez oštećenja od onih koji su počeli da trule. Vodom ih operite, a potom ostavite da se osuše. Pažljivo poređajte maline na pleh koji može da stane u zamrzivač.

Ostavite ih u zamrzivaču 7-8 sati dok s epotpuno ne zalede. Nakon toga ih prebacite u čiste kese, koje ćete zatvoriti i iz njih izbaciti vazduh. Potom ih vratite u zamrzivač, vodeći računa da preko njih ne stavljate ništa teško.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas