Oglas
· · Komentari: 0
priroda

Za čisto lice i prvu pomoć kod ujeda komaraca: Zašto bi ULJE LAVANDE trebalo da imamo u kući?

Ulje lavande ima brojna pozitivna dejstva

1654800722_lavender-gc6f53a25d_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Ulje lavande je eterično ulje koje se dobija iz biljke lavande. Može da se nanosi na kožu ili udiše kao  aromaterapija.

Zašto je dobra lavanda?

Ulje lavande i akne

Ulje lavande deluje na uništavanje bakterija, a to može da spreči pojavu akni. Otčepljuje pore i smanjuje upalu kada ga stavite na kožu. Da biste koristili ulje lavande za akne, razblažite ga u kokosovom ulju ili drugom ulju i nanesite ga na kožu nakon pranja lica. Kod posebno tvrdoglavih bubuljica, arganovo ulje može da pomogne u smanjenju upale. Pomešajte 1 kap ulja lavande i 1 kap arganovog ulja i stavljajte direktno na bubuljicu dva puta dnevno.

Pročitajte još: Napravite DOMAĆI SAPUN za ruke: Po staroj bakinoj recepturi (RECEPT)

Umiruje ekcem i suvu kožu

Ekcem se može pojaviti bilo gde na vašem telu. Sa ekcemom, vaša koža postaje suva, svrbi i peruta se. Može se pojaviti blago ili hronično i na više lokacija. Pošto lavanda ima antifungalna svojstva i smanjuje upalu, može da pomogne u održavanju ekcema.

Ulje lavande i bore na licu

Slobodni radikali su delimično odgovorni za fine linije i bore na licu. Ulje lavande je puno antioksidanata koji vas štite od slobodnih radikala. Da biste koristili ulje lavande za bore, koristite nekoliko kapi eteričnog ulja zajedno sa kokosovim uljem.

Pročitajte još: Kako da znate da imate nizak nivo HORMONA KOJI UTIČE NA RASPOLOŽENJE? Povećajte dopamin

Lavanda i insekti

Ulje lavande ima dvostruku ulogu kod ujeda insekata. Deluje kao repelent protiv insekata i može da ublaži svrab nakon ujeda. Mnogi komercijalni repelenti protiv komaraca sadrže ulje lavande. Možete da dodate 7 kapi u sveću i staviti je napolje. Za sprej, pomešajte vodu, alkohol i lavandu u bočici sa raspršivačem i protresite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas