· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Zaboravite HORMONSKE terapije! Evo kako na prirodan način lečiti poremećaj MENSTRUALNOG CIKLUSA

Problem neredovnog ciklusa može biti uzrokovan različitim zdravstvenim problemima, ali lekovi iz prirode uvek su dobrodošli

1609522956_menstruacija.png
Foto: Pixabay

Problem neredovnog menstrualnog ciklusa je zdravstveni problem može da izazove neplodnost, a može da bude i glavni razlog izostanka trudnoće. 

Pročitajte još: Voćka koja je čist dar prirode: Seme grejpfruta pomaže pri lečenju nekoliko vrsta bolesti

 Uzrok ovog problema može biti i stresan način života i raznih drugih životnih problema
Kako se konzumira
Dva do osam dana pre pojave menstruacije preporučuje se konzumiranje dve do tri šoljice čaja od rusomače. Ova biljka sadrži peptid diozmin, koji deluje antihemoralgijski i flavonske glikozide koji jačaju zidove krvnih sudova i deluju protivupalno. Supenu kašiku osušene nadzemne biljke preliti sa 200 mililitara klučale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata. Procediti i zasladiti po želji.

Neredovne menstruacije nisu retkost, podaci pokazuju da čak 30 odsto žena u svom plodnom periodu iskusi neki od problema sa menstrualnim ciklusom. Uzrok ovog problema može biti i stresan način života i raznih drugih životnih problema.

Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

Čajevi koji mogu pomoći kod ovih problema sadrže u sebi biljku virak, rusomaču, kamilicu ili majčinu dušicu. Za ovakve poremećaje menstruacije se preporučuju virak, koji obiluje taninima, jača zidove materice i sprečava pojavu bakterije, koja je otporna na antibiotike.

Pročitajte još: Danima ste u kući, samo što ne EKSLODIRATE! Cvekla i još pet domaćih lekova rešavaju nadutost

Čaj se priprema tako što se 50 grama osušenog virka bez korena prelije sa litar ključale vode, poklopi da odstoji i potop pije, tri do pet šoljica dnevno. Čaj ne smeju da piju žene koje imaju žučne ili probleme sa organima za varenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.