· · Komentari: 0
GLJIVE

Ruski naučnici POTVRDILI: Pečurke koje rastu u SRBIJI pomažu u lečenju HIV-a, HERPESA, BOGINJA...

Ruski naučnici su ispitivali 500 vrsta pečuraka i došli do zaključka da sibirske gljive usporavaju razvoj mnogih patogenih virusa, pa i HIVa.

1596633996_Depositphotos_40223125_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

U Sibiru su pronašli gljive koje imaju antivirusno dejstvo. Zanimljivo je da je reč o bukovačama koje rastu i u našim šumama.

Pročitajte još: RAJ ZA SRBE! Ako OVDE letujete dobijate besplatne ležaljke, suncobrane i peškire, a DVOJE DECE NE PLAĆA NIŠTA

Pročitajte još: Natalija je RUSKINJA koja se sa petoricom sinova preselila u Srbiju! Deci na rane stavlja čili, a za to postoji DOBAR RAZLOG! (Foto)

Naučnici iz Novosibirska su dokazali da sibirske gljive usporavaju razvoj mnogih patogenih virusa uključujući HIV.

Stručnjaci Naučnog centra virusologije i biotehnologije "Vektor" su sproveli istraživanje na oko 500 uzoraka različitih pečuraka. Otkriveno je da neke vrste gljiva imaju aktivne supstance koje efkasno pomažu u lečenju HIVa-1, herpesa, bolesti Zapadnog Nila, mnogih tipova gripa, boginja i drugih oboljenja.

Neke vrste gljiva pomažu u lečenju herpesa, boginja, gripa, bolesti "Zapadnog Nila"...

Kako ističu naučnici, apsolutni šampion u borbi sa infekcijama je čuvena čaga - gljiva koja raste na brezama. Eksperimenti su pokazali da ekstrakt od čage usporava razvoj razičitih virusa.

Pročitajte još: Otkrivamo vam TAJNU Putinovog ČAJA: Uvek ga nosi sa sobom u BELOM TERMOSU, a evo ŠTA LEČI

Visoku antivirusnu aktivnost su takođe pokazale dve vrste bukovače - Pleurotus pulmonarius i Pleurotus ostreatus i pčelarska gljiva, odnosno trud (Fomes fomentarius). Sve ove vrste se mogu naći u Srbiji.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.