· · Коментари: 1
ЗДРАВ ЖИВОТ

Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Наталија Михајлова се из Архангелска преселила у источну Србију где гаји руске биљке. Она и петоро деце једу здраво и лече се уз помоћ природе

IMG-20200224-WA0001.jpg
Наталија Михајлова у источној Србији Фото: Приватна архива

Наталија ставља  чили на ране да брзо и што безболније зарасту и њена деца због тога немају ожиљке! Није она жестока и бездушна Рускиња са далеког, хладног севера где страшан минус заледи емоције. 

Прочитајте још: Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

Наталија Михајлова воли природу и њој се приклања. Воли дрвеће и изворе чисте воде, печурке у шуми и траве да убере. А, своје царство природе нашла је - у Србији. У плодној равници коју бруси ћудљива Млава.

Наталију је судбина из Русије довела у Србију.

Из Петровца на Млави, крајем прошле године преселила се са петорицом синова у природу, у лепо село Забрђе. Сада Валериј (20), Матвеј (17), Илија (16), Прохор(9) и Антон (5) уживају на свом имању од 30 ари. Драг им је Арханглеск, одакле потичу, али  домовина је тамо где ти се свиђа.

Репа је најбоља сирова
Репа је пуна минерала, витамина, хранљива је и може да стоји целу зиму. Ретко је има у Србији. То је округла, жута репа, слатког и оштрог укуса у исто време. Најбоља је сирова. Може и да се пече, али је боље појести је као салату јер тако нахрани све ћелије.

- Србија је за мене рај јер сам ту пронашла све што је човеку за срећан живот потребно - каже Наталија.

Србија има све што Руси воле: шуме, планине, језера и чисте реке.

Србија у ствари има све што Руси воле. Има шуме, планине, језера, реке и чисте воде. Има много биљака и здраве хране, и добре људе. Зато Руси воле Србију.
Плодна млавска црница на имању Наталије Михајлове управо се припрема за нове кулутуре које ће ту нићи. Међу првима руска репа. То је храна без које Руси не могу.

- Јако је здрава и док није стигао кромпир у Европу она је била главно јело у Русији, па моја породица не једе кромпир него репу - каже Наталија. 

Валериј, Матвеј, Илија, Прохор и Антон са Наталијом Фото: Приватна архива

На пространом имању Наталија је засадила и домаћу шаргарепу,  не индустријску, хибридну. Чим је пролећно сунце грануло у башти су никле леје са зеленом салатом, луком, хељдом, грашком. Наталија и деца много воле грашак,  и то на спосебан начин.

Прочитајте још: Олга је разговарала са духом МРТВЕ МАЈКЕ, а муж ју је волео до краја живота - Разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА

- Једемо сиров грашак, само га отворимо и уживамо у његовом дивном слаткастом укусу на опште чуђење свих људи око нас, али тако га једе већина Русак - каже Наталија.

Рута је чистотел
Рута трава се користи за подизање имунитета, проитив брадавица, свих нечистоћа на кожи. У руском језику носи назив чистотел јер, како јој назив каже, чити тело.
Посебно гаји селен и руту.

Посебне биљке које "наша" Рускиња воли и обавезно сади јесу селен и рута.
- Селен је биљка која чисти црева од паразита и довољно је само да узимате селен за салату и да будете, бар што се пробавног тракта тиче, здрави - говори она.

Рута је и традиционално средство за хипертензију, ангине пекторис, болести желуца и јетре, болести костију, пародонтозе. Некада је била глави ратник у борби против туберкулозе.

- Бере се само у време цветања и после тога не треба га брати - истиче Наталија.

Рута се бере искључиво у време цветања икористи се за многе тешке болести, али и брадавице.

Може се направити тинктура и то тако што се  две трећине тегле напуни рутом и прлеије са 70 процентним  алкохолом. Остави се да стоји на тамном месту три недеље. Тинтура се ставља три пута дневно на проблематична места на кожи и после  седмице - све нестаје.

Може да се направи и уље, зако што се у стаклену теглу ставе листови рузе који се прелију маслиновим уљем. Стави се на сунце и повремено меша. После две недеље процедити и користити као облог. Све брадавице, папиломи, комдиломи и друге мање неправилности, нестају после  две недеље.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Наталија  Михајлова  не користи хемију. Када се неко од фамилије разболи, користе се природни антибиотици: прополис, бели и црни лук, лимунх, ђумбир.
- Користимо разне врсте чајева, нану, липу, жалфију, камилицу и, наравно, иван чај - каже Наталија.

Иван чаја у Србији нема много и зове се врбица.

У Русији га има пуно,овде мање зове се врбица.Много је бољи од  зеленог чаја, изузетно је користан и здрав и не изазива негативне реакције. Наталија Михајлова нема дилеме како је доспела у Србију:
- Судбина. Како другачије. Тетка се моја овде удала, а нас је довела њена прича. Хвала јој.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Поболтаем, девочки!? 😉 Воскресенье - наше по душам? Так хочется вразумить молодых и горячих. Подсказать, что наш опыт - слишком 🔥 и поучительный, чтобы не влипнуть. Причём любому полу. Приходил в гости мой давний друг, хороший ДРУГ. Давно не виделись. Антоша сразу решил поселить его у нас дома. Выделил кровать и потом забрался на колени. Сердечко напряглось. Как мальчикам нужен папа. Где я была в молодые годы. Куда торопилась? Не будешь смотреть в оба - хорошего не жди. Временный гость в твоей жизни подставит подножку. Возможно, в самый непростой или неожиданный момент. Он (или она) это сделает, несмотря на все постельные дела и единства тел. Никогда не знаешь, какие намерения у человека. То, что он будет красивым и сексуальным, наивные мы, совсем не значит, что ответственным и надёжным мужем. Выбор не стоит делать в пылу страсти, даже если вы уверены в своей уникальности, неотразимости и красоте. Всегда, потом, найдётся более молодое и красивое тело. А вот свою молодость вернуть уже не получится (разве что со здоровым питанием 😉), и воспитывать чужих детей, хватит терпения не у всякого мужчины (когда он может родить и своих). Как это случилось с миллионами женщин, а теперь, о, Боже, и мужчин (в Сербии очень много пап сами детей растят 😏, а мамы замуж в Европу бегут). И только самым мудрым удалось сделать правильный выбор спутника жизни. Женский век короток. Найти именно любовь во взрослом возрасте сложно... И редко кому из взрослых мужчин нужна именно красивая душа. Нужна разумным, но они и жену себе найдут без обязательств. В человека не заглянешь, актёрство от истинной сущности не всегда отличишь. Остаёшься один на один, такая вся оказывается, слабая женщина - девушка с девочковой душой , со всеми взрослыми проблемами жизни. И только потом и поймёшь - Родство душ не возникнет из прелестей физических радостей. Куда смотрела? Оказывается, звоночки- колокола целые! - можно услышать, если включить разум, а не зов плоти. Оказывается, нужно дать время узнать друг друга. Не месяц, и не два. Вглядываться. Видеть насквозь. Изучать характер и поведение в необычных ситуациях. Раньше рекомендовали напоить 🤦‍♀️, ⬇️

A post shared by ПИТАНИЕ ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ ДЕТОК (@ecomama_serbija) on

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.