Oglas
· · Komentari: 0
LETOVANJE

Ublažite opekotine od sunca: 7 PROVERENIH i JEFTINIH domaćih recepata

Za prvu pomoć kod iritacije kože nakon sunčanja, primenite meleme i obloge na bazi krompira, kiselog kupusa, aloje, kamilice, nevena...

1625124292_Depositphotos_10267028_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Dugoočekivani odmor na moru neće vam doneti mnogo zadovoljstva ako ste već u prvim danima izgoreli na suncu. Preterivanje sa sunčanjem rezultira crvenilom i opekotinama. Ako ste previše vremena bili izloženi sunčevim zracima, napravite melem protiv opekotina koji će smanjiti crvenilo i ublažiti bol i peckanje.

Pročitajte još: Ovo mesto u Srbiji je sveto i ISPUNJAVA ŽELJE: A razlog zašto su manastiri u njemu MALI je PRELEP I NEVEROVATAN! (FOTO)

Oblog od krompira

Oljuštite i izrendajte sveži krompir. Kašastu masu stavite na opekotine. Nakon 20 minuta uklonite smesu vlažnom maramicom.

Crni čaj
Jednu supenu kašiku crnog čaja prelijte čašom ključale vode. Ostavite 30 min da odstoji. Hladnim čajem namočite pamučnu pelenu i stavite na bolno mesto. Nakon 10 minuta ponovite postupak.

Oblozi od kamilica

Jednu supenu kašiku kamilice prelijte čašom ključale vode. Ostavite 30 minuta da odstoji. Napravite oblog od umočene u čaj pamučne maramice pa stavite na opekotinu. Nakon 15 minuta ponovite proceduru.

Pročitajte još: Ne čekajte pare od agencija u januaru: Italija i Grčka DEKRETOM produžile rok za vraćanje novca!

Čaj od nevena

Jednu supenu kašiku nevena prelijte čašom ključale vode. Ostavite 20 minuta da odstoji. Namočite čajem čistu pamučnu pelenu pa stavite na bolno mesto. Ponovite tretman nakon 20 minuta.

Kiseli kupus
Listove kiselog kupusa stavite na opečene delove tela. Sačekajte 20 minuta pa stavite nove listove.

Sok od aloje

Sveže ceđeni sok od lista aloje pomešajte sa hladnom prokuvanom vodom u proporciji 1:1. Namočite tim sokom čistu pamučnu maramicu i prekrijte opekotinu. Ponovite proceduru nakon 10 minuta.

Pročitajte još: Ne možete na more ove godine? PET mesta u Srbiji čija popularnost je EKSPLODIRALA, destinacije za koje se GRABE i STRANCI!

Oblozi od kora hrasta

Jednu supenu kašiku isitnjene kore hrasta prelijte čašom ključale vode. Ostavite sat vremena da odstoji. Namočite čajem čistu pamučnu krpu pa stavite na opekotinu. Nakon 15 minuta ponovite tretman.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas