Oglas
· · Komentari: 1

Deluju čisto i lepo, a ispuštaju JAKE OTROVE - Da li biste pomislili da vam OVE stvari ZAGAĐUJU KUĆU?

Koliko obraćate pažnju na predmete kojima se okružujete u kući.

1633681804_Depositphotos_53697833_XL.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

U modernim domovima sve je više predmeta koji su puni otrova i opasni po zdravlje. Ne možemo se vratiti na vreme koje je bilo, ali možemo pokušati da nađemo alternative za najopasnije predmete, koje ćemo vam navesti na listi ispod.

Pročitajte još: Želite da se UGOJITE, a ne znate kako? Pet PRAKTIČNIH saveta

1. Plastični kontejneri za hranu, plastične boce za vodu, plastična folija

Mnogi plastični kontejneri napravljeni su od hemikalija, poput ftalata, koji mogu ometati endokrini sistem u telu i izazvati štetne razvojne, reproduktivne i neurološke efekte na ljude, a budući da se plastika s vremenom razgrađuje, može uzrokovati oslobađanje ovih opasnih hemikalija u vašu hranu . Dobar razlog da pređem na staklo.

Lampe od himalajske soli proizvode negativne jone, koji imaju pozitivne efekte na vazduh u zatvorenom prostoru

2. Nelepljivi tiganji

Tiganji koje se ne lepe su najpopularnije posuđe i takođe najkontroverznije. Prema Radnoj grupi za zaštitu životne sredine, premazi koji se ne lepe mogu „dostići 300 stepeni za samo 3-5 minuta, oslobađajući 15 otrovnih gasova i hemikalija, uključujući dva kancerogena“.

Postoje posude koje se ne lepe i koje nisu toksične, samo morate da istražite. Posude od livenog gvožđa važe za „najzelenije ili neotrovno“ rešenje koje trenutno imamo.

Foto: Piksabej

3. Zavesa za tuš

Ftalati se ponekad koriste za omekšavanje plastike koja ide u zavese za tuširanje. Ftalati su povezani sa izazivanjem štetnih efekata kod dece. Odlučite se za zavese za tuširanje bez ftalata. 

4. Antiperspiranti

Jedan od sastojaka koji se nalazi u velikom broju dezodoransa je aluminijum. Uprava za hranu i lekove zahteva oznaku upozorenja na svim antiperspirantima. Potražite prirodni dezodorans.

Pročitajte još: Sada je vreme da navalite na MANDARINE, jer vam pomažu na OVAJ način!

5. Vi-Fi ruteri

Bežični ruteri emituju elektromagnetno zračenje na niskim frekvencijama. Verovatno ne možete pobeći od efekata Vi-Fi-ja, ali biste mogli da isključite svoj vi-fi ruter noću.

Ako vam je to previše zahtevno, probajte sa korišćenjem lampe od himalajske soli kada vam je uključen Vi-Fi, za „čišćenje vazduha“. U kombinaciji sa izvorom svetlosti unutar lampe, komadići soli proizvode negativne jone, koji imaju pozitivne efekte na vazduh u zatvorenom prostoru. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas