Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Делују чисто и лепо, а испуштају ЈАКЕ ОТРОВЕ - Да ли бисте помислили да вам ОВЕ ствари ЗАГАЂУЈУ КУЋУ?

Колико обраћате пажњу на предмете којима се окружујете у кући.

1633681804_Depositphotos_53697833_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

У модерним домовима све је више предмета који су пуни отрова и опасни по здравље. Не можемо се вратити на време које је било, али можемо покушати да нађемо алтернативе за најопасније предмете, које ћемо вам навести на листи испод.

Прочитајте још: Желите да се УГОЈИТЕ, а не знате како? Пет ПРАКТИЧНИХ савета

1. Пластични контејнери за храну, пластичне боце за воду, пластична фолија

Многи пластични контејнери направљени су од хемикалија, попут фталата, који могу ометати ендокрини систем у телу и изазвати штетне развојне, репродуктивне и неуролошке ефекте на људе, а будући да се пластика с временом разграђује, може узроковати ослобађање ових опасних хемикалија у вашу храну . Добар разлог да пређем на стакло.

Лампе од хималајске соли производе негативне јоне, који имају позитивне ефекте на ваздух у затвореном простору

2. Нелепљиви тигањи

Тигањи које се не лепе су најпопуларније посуђе и такође најконтроверзније. Према Радној групи за заштиту животне средине, премази који се не лепе могу „достићи 300 степени за само 3-5 минута, ослобађајући 15 отровних гасова и хемикалија, укључујући два канцерогена“.

Постоје посуде које се не лепе и које нису токсичне, само морате да истражите. Посуде од ливеног гвожђа важе за „најзеленије или неотровно“ решење које тренутно имамо.

Фото: Пиксабеј

3. Завеса за туш

Фталати се понекад користе за омекшавање пластике која иде у завесе за туширање. Фталати су повезани са изазивањем штетних ефеката код деце. Одлучите се за завесе за туширање без фталата. 

4. Антиперспиранти

Један од састојака који се налази у великом броју дезодоранса је алуминијум. Управа за храну и лекове захтева ознаку упозорења на свим антиперспирантима. Потражите природни дезодоранс.

Прочитајте још: Сада је време да навалите на МАНДАРИНЕ, јер вам помажу на ОВАЈ начин!

5. Ви-Фи рутери

Бежични рутери емитују електромагнетно зрачење на ниским фреквенцијама. Вероватно не можете побећи од ефеката Ви-Фи-ја, али бисте могли да искључите свој ви-фи рутер ноћу.

Ако вам је то превише захтевно, пробајте са коришћењем лампе од хималајске соли када вам је укључен Ви-Фи, за „чишћење ваздуха“. У комбинацији са извором светлости унутар лампе, комадићи соли производе негативне јоне, који имају позитивне ефекте на ваздух у затвореном простору. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas