Oglas
· · Komentari: 0
simptomi

Evo kada TRNCI po telu mogu da ukazuju na opasna stanja!

Svima se ponekad desi da utrne noga ili ruka, ova pojava je uglavnom bezopasna, ali u ovim slučajevima biste trebali da obratite pažnju.

1625038593_sports-6299034_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Na ovoj listi možete pronaći šta sve može biti uzrok trnjenja.

Trnjenje može ukazati na: 

1. Moždani udar

Ukoliko se trnjenje ili obamrlost javlja u jednom delu tela, propraćeno drugim neurološkim tegobama, ono može biti znak moždanog udara. Obavezno se javite lekaru radi pregleda.

Svako trnjenje koje traje duži vremenski period može biti simpom ozbiljnijeg narušavanja zdravlja ili bolesti.

2. Multipla skleroza

Ova još uvek nedovoljno istražena bolest ima više simptoma koji mogu ukazati na nju, a jedan od njih je i trnjenje koje može da se dogodi na bilo kom delu tela. Obratite pažnju koliko često vam se ovo događa.

Pročitajte još: Naučite kako se jede ŽIVA KOPRIVA i direktno unesite vitamine: Bodlje se uklanjaju jednostavnim potezom (VIDEO)

Foto: Piksabej

3. Dijabetes

Trnjenje i mravinjanje na stopalima, potkolenici i šakama, mogu da se jave kod dijabetične neuropatije, koja je vid komplikacije usled dijabetesa.

Alkoholizam
Preterana konzumacija alkohola može dovesti do oštećenja perifernog nervnog sistema, pa se često javljaju grčevi u listovima i trnci.

4. Poremećaj cirkulacije

Prolazno stanje, koje je posledica poremećaja cirkulacije i nedovoljnom ishranom mišića. Do poremećaja cirkulacije uglavnom dolazi zbog pritiska na periferne nerve (u toku sna ili usled dugog sedenja sa prekrštenim nogama). Promenom položaja, simptomi se povlače. Ukoliko je trnjenje trajnije, to može biti znak da je došlo do oštećenja nerva.

5. Panični napad

Uz trnjenje lica, ruke, noge uz ubrzano disanje, lupanje u grudima, ovo može biti znak da ste dobili panični napad. Ukoliko se ne smirite na vreme, trnjenje može da postane potpuno, u predelu brade i prstiju šaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas