Oglas
· · Komentari: 0

Genijalni TRIKOVI kako da RAZGAZITE novu obuću: Uz ovih 6 SAVETA oslobodite se bola, a žuljevi se neće pojaviti

Najveći problem sa novim parom obuće upravo je postao prošlost

1667476463_zuljevi.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kupili ste nove cipele, doneli ih kući, ponosno obuli da ih pokažete ukućanima i hop, stežu vas. Pored toga što nove cipele koje su u vašoj veličini, mogu da vas nažuljaju, o onim za pola broja, pa čak i broj nećemo ni da govorimo.

Pročitajte još: Dobro jutro! Evo čime možete baš danas ZAMENITI KOFEIN

Žene su radi lepote i zaluđenosti obućom u stanju da kupe cipele koje žuljaju, samo da bi ih posedovale.  A u prodavnici će uvek reći "Pa malo me žuljaju, ali to je samo zato što su nove. Razgaziće se same." Pretpostavljate da sam citirala samu sebe i to "samo-razgazivanje me je koštalo krvavih stopala, nažalost. Ali, sve za lepotu.

Čvrst materijal nove obuće i naša tvrdoglavost, mogu nas od bola dovesti do suza. Zašto da trpimo bol, ako možemo nešto uraditi same, kod kuće. Posle mojih krvavih stopala, ja sam se opametila.  Možda će nekome biti lakše da cipele, sandale ili koji već komad obuće, odenese kod obućara, koji ima sprave za to, ali ako ste zainteresovani da to uradite sami, evo nekoliko "caka" koje vam mogu pomoći:

Alkohol

Cipelu iznutra naprskajte rastvorom od alkohola i vode u razmeri 50-50 i trljajte. Nakon toga, obujte debele čarape i nosite cipele 20-ak minuta. Skoro uvek upali.

Krompir

Možda zvuči neverovatno, ali krompir će proširiti vašu tesnu obuću. Krompir srednje veličine (da može da stane u cipelu) ogulite i stavite u cipelu. Ostavite tako preko noći i gle čuda, cipela će se rastegnuti. Naravno, sledeći dan krompir izvadite iz cipele i bacite.

Fen (samo za kožnu obuću)

Fenom za kosu zagrejavajte kožu oko jedne minute, dok koža ne omekša. Zatim, obujte cipele na debele čarape i tako se šetkajte po kući (ili do prodavnice, ako vam je volja) dok se koža ne ohladi. Dobili ste rastegnute cipele i pregrejane prste. Savršeno!

Kesa za zamrzivač

Kesu za zamrzivač napunite vodom i stavite u cipelu, sandalu, čizmu… Pazite da kesu napunite sa tačno onoliko vode koliko je potrebno da se ispuni cipela. Nakon toga, cipele (sa sve kesom i vodom) stavite u zamrzivač, na najmanje 24 sata. Voda će se pretvoriti u led, led će učiniti svoje, a vi ćete dobiti cipele po vašoj meri.

Čarape

Čarape pokvasite (ne natopite) vodom i dobro iscedite. U cipelu nagurajte koliko god možete vlažnih čarapa i ostavite da se osuše unutra. Kako se čarape budu sušile, tako će se širiti i rastegnuti cipele.

Novine

Postupak je isti kao sa čarapama, samo što ćete vodom nakvasiti novine, ali pazite da se ne raspadnu. Nagurajte novina koliko možete i ostavite da se osuše.

Pročitajte još: Čarobni napitak za mršavljenje, jačanje imuniteta i čišćenje creva: Pomešajte ove dve namirnice

Na kraju, kupovina obuće koja vam savršeno pristaje po nekad liči na nemoguću misiju. Bez obzira nosite li broj koji je lako ili manje lako naći, Marfijev zakon vam namiguje kad god u izlogu ugledate savršen par cipela! Da bi ste što mudrije izbegle sindrom "Pepeljugine sestre", poslužite se nekim od ovih trikova i uživajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas