· · Komentari: 0
ŽULJEVI I RANE

Izlečite BOLNE ŽULJEVE kod kuće: PET saveta kako da oporavite STOPALA nakon nerazgaženih sandala

Nova i nerazgažena obuća napraviće žuljeve i zadaće vam velike muke.

1625483471_feet-5893707_1920.jpg
foto: Piksabej

Tokom leta sandale su omiljena obuća kod žena. Ipak, bilo da su nove ili one od prošle sezone, treba imati na umu da su mesecima stajale u kutiji, i da dugo nisu bile nošene.

Takva nerazgažena obuća zasigurno će vam napraviti žuljeve, ili će se useći u kožu na mestima oko članaka ili oko prstiju.

Pročitajte još: Aspirin leči i ISPUCALE PETE: Uradite OVO, i rezultati će vas oduševiti

Zbog bolnih žuljeva nećete moći da obujete nijednu drugu obuću osim papuča.

Kako biste što pre sanirali povrede koje vam je napravio par nerazgaženih sandala, predlažemo vam da probate neke od ovih saveta.

Neke od namirnica sigurno imate kod kuće, dok se druge mogu naći u prodavnicama zdrave hrane, ili pak cvećarama.

Kantarion

Ulje od kantariona, koje se u narodu još naziva kao bogorodičina trava, poznato je po svom protivupalnom dejstvu kod rana i opekotina, te se najčešće koristi leti zbog sunčanja.

Kantarion smiruje područje pod upalom i podstiče zarastanje tkiva, pa je vrlo efikasno u otklanjanju žuljeva, posebno onih koji su "pukli" i bole na dodir.

Natopite gazu ili vatu kantarionom i prislonite na bolno mesto, i ostavite da odstoji nekoliko sati.

foto: Piksabej

Šimšir

Ako se stanje sa žuljevima pogoršalo i područje se inficiralo, odličan efekat možete postići zahvaljujući šimširu.

Šimšir je biljka čiji sok ili čaj pomaže kod virusa, podstiče znojenje i deluje protivupalno.

Upotreba je vrlo jednostavna: malu količinu šimširovog soka ili čaja redovno stavljajte na inficirano mesto.

Pročitajte još: Napravite prirodni MIRIŠLJAVI sprej za telo, koji će vas RASHLADITI tokom vrelih letnjih dana

Crveni luk

Luk nije rezervisan samo za kuhinju. Iako ne možemo zamisliti ukusno jelo bez luka, ovo povrće je i odličan lek zbog jakih antibakterijskih svojstva.

Potrebno je da žuljeve dobro namažete polovinom glavice crvenog luka ili da komadić stavite na problematično mesto, uvijete zavojem i ostavite da deluje preko noći.

Osim žuljeva, crvenim lukom se na isti način može lečiti i ubod bilo kojeg insekata.

foto: Piksabej

Čuvarkuća

Ova kućna biljka ne služi samo za dekoraciju. NJena upotreba u lekovite svrhe je široka zbog antibakterijskih svojstva.

Čuvarkuća se zbog toga može koristiti i kod lečenje žuljeva, a najbolje od svega jeste to što sok od ove biljke možete napraviti kod kuće.

Potrebno je da sameljete dva ili tri veća lista čuvarkuće, i ga ih stavite na gazu. Potom iz listova iscedite sok u posudu, pa mu dodajte malo bademovog ulja i dobro promešajte.

Pred spavanje namažite žuljeve ovim sokom, ostavite da se osuši nekoliko minuta pa zalepite flaster.

Postupak ponavljajte i naredne dve noći.

foto: Piksabej

Vazelin

Vazelin je jedan od najboljih melema za kožu. Ukoliko imate žuljeve, pre spavanja ih namažite vazelinom, koji će vrlo brzo pomoći zaceljivanju kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.