Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Генијални ТРИКОВИ како да РАЗГАЗИТЕ нову обућу: Уз ових 6 САВЕТА ослободите се бола, а жуљеви се неће појавити

Највећи проблем са новим паром обуће управо је постао прошлост

1667476463_zuljevi.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Купили сте нове ципеле, донели их кући, поносно обули да их покажете укућанима и хоп, стежу вас. Поред тога што нове ципеле које су у вашој величини, могу да вас нажуљају, о оним за пола броја, па чак и број нећемо ни да говоримо.

Прочитајте још: Добро јутро! Ево чиме можете баш данас ЗАМЕНИТИ КОФЕИН

Жене су ради лепоте и залуђености обућом у стању да купе ципеле које жуљају, само да би их поседовале.  А у продавници ће увек рећи "Па мало ме жуљају, али то је само зато што су нове. Разгазиће се саме." Претпостављате да сам цитирала саму себе и то "само-разгазивање ме је коштало крвавих стопала, нажалост. Али, све за лепоту.

Чврст материјал нове обуће и наша тврдоглавост, могу нас од бола довести до суза. Зашто да трпимо бол, ако можемо нешто урадити саме, код куће. После мојих крвавих стопала, ја сам се опаметила.  Можда ће некоме бити лакше да ципеле, сандале или који већ комад обуће, оденесе код обућара, који има справе за то, али ако сте заинтересовани да то урадите сами, ево неколико "цака" које вам могу помоћи:

Алкохол

Ципелу изнутра напрскајте раствором од алкохола и воде у размери 50-50 и трљајте. Након тога, обујте дебеле чарапе и носите ципеле 20-ак минута. Скоро увек упали.

Кромпир

Можда звучи невероватно, али кромпир ће проширити вашу тесну обућу. Кромпир средње величине (да може да стане у ципелу) огулите и ставите у ципелу. Оставите тако преко ноћи и гле чуда, ципела ће се растегнути. Наравно, следећи дан кромпир извадите из ципеле и баците.

Фен (само за кожну обућу)

Феном за косу загрејавајте кожу око једне минуте, док кожа не омекша. Затим, обујте ципеле на дебеле чарапе и тако се шеткајте по кући (или до продавнице, ако вам је воља) док се кожа не охлади. Добили сте растегнуте ципеле и прегрејане прсте. Савршено!

Кеса за замрзивач

Кесу за замрзивач напуните водом и ставите у ципелу, сандалу, чизму… Пазите да кесу напуните са тачно онолико воде колико је потребно да се испуни ципела. Након тога, ципеле (са све кесом и водом) ставите у замрзивач, на најмање 24 сата. Вода ће се претворити у лед, лед ће учинити своје, а ви ћете добити ципеле по вашој мери.

Чарапе

Чарапе поквасите (не натопите) водом и добро исцедите. У ципелу нагурајте колико год можете влажних чарапа и оставите да се осуше унутра. Како се чарапе буду сушиле, тако ће се ширити и растегнути ципеле.

Новине

Поступак је исти као са чарапама, само што ћете водом наквасити новине, али пазите да се не распадну. Нагурајте новина колико можете и оставите да се осуше.

Прочитајте још: Чаробни напитак за мршављење, јачање имунитета и чишћење црева: Помешајте ове две намирнице

На крају, куповина обуће која вам савршено пристаје по некад личи на немогућу мисију. Без обзира носите ли број који је лако или мање лако наћи, Марфијев закон вам намигује кад год у излогу угледате савршен пар ципела! Да би сте што мудрије избегле синдром "Пепељугине сестре", послужите се неким од ових трикова и уживајте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas