· · Komentari: 0

Idealan za čišćenje organizma od toksina i gubitak težine: Detoks napitak koji čini čuda

Jedna čaša dnevno izjutra pomoći će vam ubrzate metabolizam

1653996251_pexels-lisa-fotios-1843837.jpg
Foto: Pexels

Detoks napici pomoći će vam višestruko - oni čiste naš organizam od toksina koji se nakupljaju vremenom i pomažu kod topljenja masnoće u organizmu,

Jedan od glavnih sastojajaka ovog detoksa jeste svakako krastavac. Ovo povrće sadrži malo kalorija i veliku količinu vode. Limun je izuzetno bogat vitaminom C i poznat je kao sjajan "čistač" organizma. Čija semenke obiluju Omega 3 masnim kiselinama, proteinom i vlaknima, a takođe sadrže značajan broj vitamina, minerala i antioksidanasa. Čija seme je odlično za regeneraciju kože, ali i sagorevanje masti, jačanje organizma i pozitivno utiče na organe za varenje. Nutricionisti se slažu da je čija seme jedno od najboljih koje možete da konzumirate ukoliko se osećate slabo i bez energije jer utuče na rad mišića i oslobađa energiju u vašem telu.

Pročitajte još: Najčešći simptomi anemije: Na šta bi posebno trebalo da obratimo pažnju

Priprema:

  1. Oljušteni krastavac ubacite u blender i usitnine ga. U smesu dodajte isceđenu polovinu limuna.
  2. Potom dodajte kašiku čija semenki
  3. Promešajte dobro sve sastojke, a potom ostavite neko vreme da čija semenke omekšaju.

Ovako spremljen detoks konzumirajte svakog jutra na prazan stomak.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.