Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

"Budućnost zavisi od onoga što radite danas": Citati koji se i danas prepričavaju

Mahatma Gandi je poznat po svojoj smirenosti i mudrosti.

1610972035_Depositphotos_114976402_s-2019.jpg
Gandijeva statua u Čenaju, Indija Foto: Depositos
Oglas

Tokom života u Južnoj Africi i Indiji bio je neustrapivi borac za prava i dostojanstvo ljudi. Ono čime je ostavio trag u celom svetu je to što se borio za nenasilje kao alat za osvajanje srca i uma.

Pročitajte još: Test sa hardvardskog prijemnog ispita iz 1869. godine: Da li možete da ga rešite? (VIDEO)

Rodio se 1869. godine u Indiji, a kasnije je dobio nadimah "Mahatma" zbog svoje veliki duše i plemenitog srca.

Pročitajte još: Pogledajte kako izgleda kada voditelja udari grom uživo u programu (VIDEO)

Kad mlad veoma se plašio javnih nastupa i jednom prilikom je čak pobegao iz suda. Međutim, vremenom je uspeo ovladati strahovima čak ih je okrenuo u svoju korist. Tokom svojih beseda neke misli su se posebno izdvojile i prenose se i dan danas. Evo nekih:

  • Budućnost zavisi od onoga što radite danas.
  • Snaga ne dolazi iz fizičke sposobnosti. Dolazi iz neukrotive volje.
  • Ne znate ko vam je važan, dok ga ne izgubite.
  • Možda nikada nećete znati koji su rezultati vaših radnji, ali ako ništa ne preduzmete, rezultata neće biti.
  • Slabi nikad ne mogu oprostiti. Opraštanje je odlika jakih.
  • Kukavica nije sposobana pokazati ljubav - to je privilegija hrabrih.
  • Živite kao da ćete sutra umreti. Učite kao da ćete živeti večno.
  • Mrzi greh, voli grešnika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas