Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖУЉЕВИ И РАНЕ

Излечите БОЛНЕ ЖУЉЕВЕ код куће: ПЕТ савета како да опоравите СТОПАЛА након неразгажених сандала

Нова и неразгажена обућа направиће жуљеве и задаће вам велике муке.

1625483471_feet-5893707_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Током лета сандале су омиљена обућа код жена. Ипак, било да су нове или оне од прошле сезоне, треба имати на уму да су месецима стајале у кутији, и да дуго нису биле ношене.

Таква неразгажена обућа засигурно ће вам направити жуљеве, или ће се усећи у кожу на местима око чланака или око прстију.

Прочитајте још: Аспирин лечи и ИСПУЦАЛЕ ПЕТЕ: Урадите ОВО, и резултати ће вас одушевити

Због болних жуљева нећете моћи да обујете ниједну другу обућу осим папуча.

Како бисте што пре санирали повреде које вам је направио пар неразгажених сандала, предлажемо вам да пробате неке од ових савета.

Неке од намирница сигурно имате код куће, док се друге могу наћи у продавницама здраве хране, или пак цвећарама.

Кантарион

Уље од кантариона, које се у народу још назива као богородичина трава, познато је по свом противупалном дејству код рана и опекотина, те се најчешће користи лети због сунчања.

Кантарион смирује подручје под упалом и подстиче зарастање ткива, па је врло ефикасно у отклањању жуљева, посебно оних који су "пукли" и боле на додир.

Натопите газу или вату кантарионом и прислоните на болно место, и оставите да одстоји неколико сати.

фото: Пиксабеј

Шимшир

Ако се стање са жуљевима погоршало и подручје се инфицирало, одличан ефекат можете постићи захваљујући шимширу.

Шимшир је биљка чији сок или чај помаже код вируса, подстиче знојење и делује противупално.

Употреба је врло једноставна: малу количину шимшировог сока или чаја редовно стављајте на инфицирано место.

Прочитајте још: Направите природни МИРИШЉАВИ спреј за тело, који ће вас РАСХЛАДИТИ током врелих летњих дана

Црвени лук

Лук није резервисан само за кухињу. Иако не можемо замислити укусно јело без лука, ово поврће је и одличан лек због јаких антибактеријских својства.

Потребно је да жуљеве добро намажете половином главице црвеног лука или да комадић ставите на проблематично место, увијете завојем и оставите да делује преко ноћи.

Осим жуљева, црвеним луком се на исти начин може лечити и убод било којег инсеката.

фото: Пиксабеј

Чуваркућа

Ова кућна биљка не служи само за декорацију. Њена употреба у лековите сврхе је широка због антибактеријских својства.

Чуваркућа се због тога може користити и код лечење жуљева, а најбоље од свега јесте то што сок од ове биљке можете направити код куће.

Потребно је да самељете два или три већа листа чуваркуће, и га их ставите на газу. Потом из листова исцедите сок у посуду, па му додајте мало бадемовог уља и добро промешајте.

Пред спавање намажите жуљеве овим соком, оставите да се осуши неколико минута па залепите фластер.

Поступак понављајте и наредне две ноћи.

фото: Пиксабеј

Вазелин

Вазелин је један од најбољих мелема за кожу. Уколико имате жуљеве, пре спавања их намажите вазелином, који ће врло брзо помоћи зацељивању коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas