· · Komentari: 0
SAVETI

Najzdraviji prirodni napitak koji mnogi piju umesto vode

Kefir organizmu pruža blagodeti koje su brojne - od ublažavanja intolerancije na hranu do jačanja imuniteta.

1645360039_kefir.jfif
Foto: Pexels

Kefir je svojevrstan prirodni antibiotik, a konzumiranje ovog napitka može vam pomoći da se rešite brojnih zdravstvenih tegoba.

Pročitajte još: ZAPOČNITE JUTRO MEDENOM VODOM: Reguliše probavu, jača organizam, topi salo (RECEPT)

 Na prvom mestu se bori za zdravu crevnu floru, a to je pola zdravlja, no tu je tek početak blagotvornih svojstava koje kefir pruža. Smanjuje rizik od upalnih procesa u telu, odličan je za detoksikaciju, ali i mršavljenje. Takođe se bori protiv alergija, anemije, gastritisa, čira na želucu, lenje stolice, visokog pritisak, određenih nadražaja jetre.

Brže se vari od mleka

Kefir može da se pije u prilično velikim količinama - gotovo do 1,5 litara dnevno, a lakše se i brže vari od od mleka - dok se kuvano mleko zadržava u želucu oko sedam sati, kefir iz masnog mleka zadržava se 4,5 sata, a iz obranog mleka 3 sata. Za terapeutsko dejstvo kefira zadužena je njegova mikroflora, odnosni kefirna zrnca, te laktična kiselina koja ide uz njih.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.