Oglas
· · Komentari: 0

Napitak od borovnice za poboljšanje funkcija mozga i mršavljenje: Blagotvorno deluje na ceo organizam

Ojačajte imunitet na prirodni način

1661170793_pexels-orlando-rey-112775.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Borovnica spada u bobičasto voće koje obiluje antioksidansima. Pored toga, sadrži minerale, vitamine, flavonoide, a uz sve to nije puno kalorično voće.

Neka istraživanja su pokazala da ispijanje samo 30 ml sveže ceđenog soka od borovnice može poboljšati kognitivne funkcije mozga kod starijih ljudi. Studije su sprovede nad ljudima starosti između 65 i 77 godina koji su svakog dana pili sveži sok od borovnice. Rezultati su pokazali da je došlo do poboljšanja kognitivnih funkcija, dotoka krvi u mozak i bržeg razmišljanja i reagovanja u određenim situacijama.

Pročitajte još: Pomaže kod mnogih tegoba: Čaj od kukuruzne svile ima blagotvorna dejstva, a priprema se na ovaj način

"Ukoliko sok od borovnice pijete 12 nedelja svakodnevno, aktivnost mozga će se poboljšati. Konzumiranje borovnica će vam dati energiju i poboljšati kognitivne funkcije i to na zdrav način", objasnila je Džoana Bautel sa Univerziteta Ekseter.

Kako je borovnica niskokalorična. preporučuje se i osobama koje žele da izgube višak kilograma, a zbog prisustva vitamina A blagotvorno deluje na oči i vid.

Ovo voće jača imuni sistem, a zbog niskog glikemijskog indeksa ima pozitivan efekat i na regulaciju šećera u krvi,

Kao i brusnica, može pomoći kod infekcija mokraćnih kanala.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas