Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAV ŽIVOT

Ovih 6 NAMIRNICA učiniće da vaš organizam lakše PREŽIVI PAKLENE temperature napolju

Tokom visokih temperatura svom telu moramo pomoći da što lakše prebrodi vrućine.

1658595647_zena-nesvestica-vrucina.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Budući da je hidratacija neophodna za metabolizam i normalne fiziološke funkcije, naročito leti kada telo dodatno gubi tečnost kroz znojenje, osim vode i biljnih čajeva, prema savtima vodećih srpskih nutricionista u jelovnik bi trebalo da uključite i namirnice koje hidriraju i hlade organizam. 

Pročitajte još: Odličan su deo svake dijete: Zašto bi TIKVICE trebalo da budu na vašoj letnjoj trpezi?

U pitanju je hrana sa visokim procentom vode u svom sastavu. Pored toga, ovakva hrana sadrži i brojne druge nutrijente, neophodne za optimalno zdravlje tela.

Lubenica se sastoji od 92% vode, 6% šećera i 2% vlakana, što je čini idealnim letnjim osveženjem koje će opskrbiti organizam dovoljnom količinom tečnošću.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Krastavac sadrži vrlo malo kalorija, a veliku količinu rastvorljivih vlakana i vode. Sve to je važno za hidrataciju, probavu i čišćenje creva, kao i zdravlje kompletnog organizma.

Mnoge različite vrste zelenog lisnatog povrća, posebno na primer zelene salate imaju visok sadržaj vode, obično oko 95%, iako može varirati u zavisnosti od vrste salate koju jedete. Lisnato povrće poput spanaća takođe hidrira organizam.

Pročitajte još: Tajna smisao koja menja svest svakoga od nas: Nikola Tesla na potpuno drugačiji način tumačio je "OČE NAŠ"

Breskve sadrže 89% vode, kao i veliki procenat vitamina A, C i E. Bogate su brojnim vlaknima, kao i antioksidansima. Dobre su za opšte varenje, imunitet i zdraviju kožu.

Dinja sadrži brojne minerale i vitamine, a osim što je vrlo osvežavajuće voće, deluje i laksativno, dijuretično i detoksikacijski.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas