Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje

NAČIN ishrane je ključan za naše zdravlje: Pojačajte unos OVOG minerala

Način ishrane, uz ostale životne navike, ključan je za naše zdravlje..

1653379030_jannis-brandt-8manzosDSGM-unsplash.jpg
Photo:Unsplash
Oglas

Istraživanja su pokazala da muškarci sa manjkom magnezijuma imaju niži nivo testosterona, dok osobe koje redovno unose u organizam namirnice bogate ovim mineralom ređe obolevaju od kardiovaskularnih bolesti i karcinoma debelog creva.

Ovaj mineral je veoma važan za funkcionisanje mišića, nerava, pomaže ćelijama da proizvode energiju, a nizak nivo magnezijuma može da izazove grčeve u nogama i stomaku, glavobolju, nesanicu, stres...

Na njegov nedostatak mogu ukazati različiti simptomi, koji su manje ili više izraženi, ali s vremenom mogu povećati rizik od pojave bolesti poput anksioznosti, osteoporoze, dijabetesa i visokog krvnog pritiska. 

Photo:Unsplash

Gde ga najviše ima?

 
Namirnice bogate magnezijumom su orašasti plodovi, voće i zeleno lisnato povrće. To su spanać, blitva, grašak, brokoli, kelj, soja u zrnu, sočivo, bademi, lešnik, orasi, kikiriki, golica, avokado, banane, jagode, kupine, meso, jogurt, kefir, smokve, crna čokolada, smeđi pirinač...
 
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO:
 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas