· · Komentari: 0
HERPES

Prašak za pecivo i još 10 DOMAĆIH lekova za HERPES NA USNAMA

Inkubacija traje do četrnaest dana, ali svako drugačije reaguje. Može da se izleči i proverenim narodnim receptima.

1593439307_woman-1246224_1280.jpg

Herpes je neugodna virusna infekcija koja se munjevito prenosi poljupcima ili upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Ovaj virus je nakon toga stalno prisutan u organizmu, skriven u nervu blizu usta i nosa. A na površinu izbija tek nakon što oslabi imunitet.

Pročitajte još: Sve što smo znali o zdravoj ishrani je LAŽ! Ovo je PRAVILO o doručku, ručku i večeri

Mogu se javiti tri stadijuma herpesa. Tokom prvog izbija groznica na usni, a mogući su i temperatura i bolovi u mišićima. Virus može da ne izazove bilo kakve simptome, ali ovaj početni period može da vas zavara i odloži početak lečenja.

Vitamin C
Klinička istraživanja pokazuju da suplementi cinka i vitamina C, mogu da ublaže simptome herpesa. Vitamin C povećava nivo glutationa, proteina koji služi izgradnji aminokiseline koja snažno deluje protiv virusa.
Kada je virus pritajen osoba nije zarazna.

Osobe kod kojih je virus u "pritajenoj fazi" nisu zarazne, nego samo one kod kojih je virus ispoljen na usni ili nekom drugom telu tela. Postoji nekoliko efikasnih recepata ruske narodne medicine koji pomažu u slučaju pojave herpesa.

Ulje mente

Jednostavan način kako se rešiti herpesa je pepermint ulje, koje je bogato antivirusnim svojstvima. Koristite ga tri puta dnevno tako što ćete ga namazati na groznicu i ostaviti da deluje.


Beli luk je antibiotik Foto: Depozitfoto

Beli luk

Ovo je jednostavan i jeftin način da se rešite herpesa što pre. Očistite čen belog luka, presecite na pola i utrljajavajte na problematično mesto 2-3 puta dnevno.

Vata sa hidrogenom
Triprocentni hidrogen peroksid je više nego dobar za lečenje herpesa. Potrebno je samo da umočite komad vate i nanesete na usnu. Javiće se pena kao reakcija a može malo i da vas pecka, ali će isušiti herpes i maksimalno smanjiti njegovu vidljivost. Koristite ga na svaka tri sata.

Pomoć meda

Ako tražite način kako da se rešite herpesa, nema bolje varijante od meda. NJegova antimikrološka svojstva učiniće da se upala smanji, umiriće iritaciju, pomoći da se groznica na usni sasuši i nestane. Samo nanesite malo meda na herpes i ostavite 10 minuta da deluje.

Pasta od praška za pecivo suši plikove!
Med umiruje bol Foto: Depozitfoto

Prašak za pecivo

Pasta od praška za pecivo i vode će isušiti plikove i umanjiti svrab. Dodajte dovoljno vode suvom prašku za pecivo da se napravi pasta, a zatim je nanesite na obolelo mesto.

Gorska so se stavlja direktno na obolelo mesto.

Gorka so

Pasta napravljena od gorke soli i vode takođe može da pomogne. Stavite je direktno na obolelo mesto i ponavljajte to onoliko često koliko vam odgovara.

Soda bikarbona
Napravite rastvor sode bikarbone. U 100 mililitara vode prokuvajte kašičicu sode bikarbone. ONekoliko puta dnevno umačete vaticu u ovaj rastvor i stavlajte na usne. Pomoći će da se rana zasuši i smanjiće peckanje i svrab.

Limun trava

Skuvajte čaj od limun-trave koja se efikasno bori protiv virusa hepesa. Čaj napravite tako što ćete polako kuvati 2 kafene kašike ove osušene biljke u šolji ključale vode. Pustite da se ohladi i onda ga vatom utapkajte direktno na obolela mesta.

Pročitajte još: U carskoj Rusiji važio je za IZUZETAN LEK, a izlečio je Čehova i Tolstoja - sada ga možete spremiti sami kod kuće

Matičnjak i ehinacea

Matičnjak se takođe pokazao delotvornim u borbi protiv herpesa. Savetuje se litar jakog čaja od matičnjaka dnevno uz uzimanje tinkture ili kapsula ehinacee.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.