Oglas
· · Komentari: 0

Primenite ovih PET JEDNOSTAVNIH SAVETA PRED SPAVANJE I KILOGRAMI ĆE SE ISTOPITI: Do savršene linije bez gladovanja

Ako počnete sa praktikovanjem ovih saveta, brže ćete izgubiti višak kilograma

1663673448_kinga-cichewicz-kqDEH7M2tGk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Bilo bi tako sjajno da postoji magični štapić kojim bi kilogrami nestali sami od sebe, ali nažalost, činjenica je da dok ne "probušimo kašiku", promenimo loše navike, i ne krenemo sa treniranjem, teško da ćemo imati liniju o kakvoj smo maštali.

Ali, postoje i neke stvari koje možemo da uradimo, ne zahtevaju posao, gladovanje i dijete, a na duže staze zaista nam mogu pomoći da izgledamo onako kako smo oduvek želeli.

Naime, poznato je da san "leči", a kao takav idealan je i za skidanje kilograma. Zapravo, pojedina istraživanja su pokazala da osobe koje spavaju noću po 8 sati gube i dvostruko više telesne masnoće od onih koji spavaju 5 sati ili manje iako su uneli istu količinu kalorija.

Međutim, određene rutine takođe mogu pomoći da ubrzate proces, a evo šta bi trebalo da vam pređe u naviku ukoliko želite da se ratosiljate dosadnog "viška".

Mlečni proizvodi

Ukoliko popijete čašu mleka ili jogurta pre spavanja pomoći će vam da ne osećate glad pre odlaska na spavanje, a u toku noći ovakva vrsta proizvoda biće hrana za vaše mišiće, piše Azra.

Ukoliko izgradite mišiće imaćete i brži metabolizam a samim tim i trošenje kalorija će se ubrzati.

Rashladite sobu

Pre nego što se odlučite da je vreme za krevet obavezno izluftirajte i rashladite sobu, a smanjena temperatura će vam pomoći da lakše utonete u san.

Posvetite vreme sebi

Svi mi jurcamo i retko nađemo vremena za sebe i svoj mir. Neretko se dešava da odlazimo u krevet pod stresom, napeti što nije dobro. Zato je savet da pred spavanje izdvojite makar petnaestak minuta koje ćete potrošiti samo na ono što vama prija.

Bilo da je to čitanje knjige, rutina nege, topla kupka... na vama je, a san će vam nakon toga definitivno biti kvalitetniji.

Joga

Iako se godinama vode polemike o tome da li je bolje vežbati ujutru i uveče, za sada stručnjaci više naginju ka tome da izbegavate teške fizičke aktivnosti pred odlazak u krevet.

Nema alkohola

Alkohol je sa razlogom na listi zabranjenih proizvoda kada krenete sa redukovanjem ishrane. Međutim, iako će vam možda pomoći da lakše zaspite, vaš san neće biti kvalitetan upravo zbog količine šećera koji ste uneli, a koji se vaše telo muči da rastvori.

Ne smemo zaboraviti ni na ogromnu količinu kalorija koju unosite samo jednom čašom omiljenog pića, pa je ovako nešto ipak najbolje da preskočite kada želite a smršate.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas