Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СПАВАЈТЕ ГОЛИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЉЕ! Изненађујуће здравствене користи од одласка у кревет без пиџаме

Спавање без одеће можда није прва ствар о којој размишљате када је у питању побољшање вашег здравља, али постоје неке предности које би могле бити превише добре да бисте их занемарили. Пошто је овај начин спавања лако испробати, можда је време да се скинете и одспавате

1651240861_bed-g078e72b3c_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако већ не спавате голи, можда је време да покушате. Овај чланак ће објаснити како вам спавање "као од мајке рођени" може помоћи да се боље одморите, смањите стрес, па чак и да изгубите тежину.

Брже ћете заспати

Када немате одећу која вас греје, температура коже ће се брже спустити и сигнализирати телу да је време за одмор. Стручњаци истичу да температура има велики утицај на квалитет сна, те да уколико се кожа превише загреје и почнете да се знојите, то ће вам отежати да заспите и да се наспавате.
Добро је за ментално здравље

Прочитајте још: Сви смо понекад заспали са слушалицама у ушима: Ево због чега је то ОПАСНО по наше здравље

Стручњаци су утврдили да постоји веза између мањка сна и депресије, а ако се не наспавате довољно, бићете и под стресом и анксиознији. Уколико, као што тврде научници, скидање пиџаме помаже да заспите брже и спавате боље, то ће имати добар утицај и на ваше ментално здравље.

Убрзава метаболизам

Постоје две врсте масти у организму – бела и браон. Бела маст је она која се таложи када се преједамо, па се вишак калорија "лепи" за бутине, стомак и кукове. Браон маст помаже у разлагању шећера и беле масти како би се произвела енергија и телу обезбедила топлота. Нижа температура тј. спавање без одеће подстиче производњу браон масти, те ће у том смислу убрзати метаболизам.
Добро је за репродуктивно здравље

Научници су утврдили да мушкарци који носе широке боксерице имају 25 одсто већу концентрацију сперматозоида, као и 17 одсто више сперматозоида него они који носе уске гаће. Они верују да доњи веш загрева мушке гениталије, на тај начин лоше утичући на сперматозоиде. Дакле, шире боксерице или још боље, спавање без њих, може да побољша плодност код мушкараца.

Прочитајте још: ПЕРУТАЊЕ, ТАМНЕ ФЛЕКЕ ИЛИ ДЕПИГМЕНТАЦИЈА? Откријте “швајцарску тајну” здраве коже

Слично је и са женама, код којих ношење уских гаћица повећава ризик од вагиналних инфекција, пошто се бактерије брже развијају у топлом и влажном окружењу. Тиме што ћете спавати без одеће и гаћица омогући ћете вагини да дише и смањићете ризик од инвекција.

Заволећете своје тело

Једна новинарка која је пробала да спава гола, тврди да јој је поглед на сопствено тело без одеће пре спавања помогао да има више самопоуздања и да почне да примећује ствари које јој се допадају на свом телу. Она је истакла да без обзира на то што смо голи и док се купамо, не обраћамо пажњу на детаље на свом телу, али јој је поглед на себе свако вече помогао да се коначно осећа добро у својој кожи.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas